Shakshuka
Hartig fitnessontbijt
Shakshuka, huevos rancheros of uova in purgatorio – hét ontbijtgerecht op basis van kruidige tomatensaus, gepocheerde eieren en verse kruiden. In de Arabische keuken wordt dit klassieke gerecht in een gietijzeren pan of een tajine bereid.
Preparation
-
Schil de uien en snijd ze in fijne ringen.
-
Was de paprika en tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
-
Bak de uien glazig in een hapjespan met kokosolie. Voeg de stukjes paprika toe en bak mee.
-
Strooi de komijn over het geheel en laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Af en toe roeren.
-
Voeg de stukjes tomaat en tomaten uit blik toe. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
-
Duw met een lepel 4 kuiltjes in de saus. Breek vervolgens in ieder kuiltje voorzichtig een ei.
-
Laat dit met het deksel op de pan nog 5 minuten op het vuur staan tot de eieren licht gestold zijn.
-
Breng op smaak met verse kruiden, zout, peper en chilipeper en serveer.
- Eet smakelijk!
Onze tip: groene shakshuka
Combineer de pikante eieren in tomatensaus naar wens met verse spinazie, feta of smaakvolle spekreepjes. Of ga voor een groene shakshuka met doperwten, spinazie en groene paprika.

Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken