Pastasalade met asperges en pesto

Glutenvrij en snel klaar

Pastasalade met groene asperges
goal Muscle Definition
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 611
Protein 24 g
Fat 30 g
KH 54 g
Ingredients …

3 Persons

Deine Einkaufsliste

Dit recept is genoeg voor 3 porties. 1 portie bevat 611 kcal en 24 g eiwit.
250 g glutenvrije pasta (bijv. kikkererwtenpasta)
500 g groene asperges
1 tl biologische kokosolie van foodspring
30 g verse basilicum
50 ml olijfolie
25 g walnoten
1 teentje knoflook
300 g cocktailtomaten
50 g gedroogde tomaten, zonder olie
50 g rucola
zout, peper

Pastasalade met asperges en pesto

Glutenvrij en snel klaar

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Deze salade is sowieso beter dan pasta met kant-en-klare pesto. Het liefst maken wij onze pesto zelf. Zo weten we precies wat er in zit. Met wat knapperige groene asperges maak je snel een heerlijk frisse salade voor de volgende barbecue klaar.

Preparation

  • Kook de pasta volgens de verpakking en laat hem een beetje afkoelen.
  • Snijd de uiteinden van de asperge af en snijd vervolgens in stukjes. Verwarm de kokosolie in een pan en laat de asperges hier 6-8 minuten in bakken, tot ze gaar en knapperig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor de pesto doe je de basilicum, olijfolie, walnoten, knoflook, zout en peper in een hoge kom en meng je het met de staafmixer.
  • Doe de pasta in een grote schaal en meng met de pesto. Halveer de tomaatjes en snijd de gedroogde tomaten en voeg deze ook toe aan de schaal. Als laatste doe je ook de asperges erbij. Meng alles goed.
  • Tot slot meng je ook de rucola door de salade. Breng het eventueel verder op smaak met wat kruiden.
  • Enjoy!

Vind je rode pesto lekkerder?

Dan hebben wij hier een lekker recept voor je: 80 g gedroogde tomaten (zonder olie), 40 g pijnboompitten, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, een paar blaadjes basilicum (optioneel), zout en peper. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer.

Wat is nog meer lekker in een pastasalade?

Alle groenten die je lekker vindt. Paprika, maïs, erwten, wortels, olijven, komkommer, prei, verschillende kruiden. Of ook eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kip, tonijn, feta en tofu.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started