Pasta met rode walnootpesto

Veganistisch pastagerecht

Recept voor pasta met pesto
goal Muscle Building
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 723
Protein 19 g
Fat 36 g
KH 75 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

100 g Volkoren spaghetti
50 g Cocktailtomaten
1 Knoflookteen
40 g Gedroogde tomaten, zonder olie
25 g Walnoten
15 ml Olijfolie
Een beetje verse basilicum (optioneel)
Zout, peper

1.
Voor de topping:
5 g Walnoten

Pasta met rode walnootpesto

Veganistisch pastagerecht

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Het beste recept voor je volgende pasta-party. Zo noem je pastagerechten die door hardlopers een dag voor de marathon gegeten worden. Maar no worries, ook zonder marathon is deze spaghetti heerlijk. Naast koolhydraten barst dit gerecht van de andere belangrijke voedingsstoffen!

Preparation

  • Kook de spaghetti volgens de handleiding op de verpakking.
  • Doe de helft van de tomaatjes, de knoflook, de gedroogde tomaten en de walnoten met olie en een beetje basilicum in een hoge beker.
  • Pureer nu het geheel met de staafmixer tot een pesto. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
  • Halveer de rest van de tomaatjes.
  • Meng de pesto door de pasta en de tomaatjes. Als topping kun je nog wat walnoten toevoegen.
  • Enjoy!

Onze tip

Walnoten beschikken in vergelijking met andere noten een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn essentieel voor een aantal lichaamsfuncties. Daarom moeten walnoten een basisonderdeel zijn van een gezond voedingsschema.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started