Parmigiana met aubergine en kip

Comfortfood met mozzarella en tomaat

Parmigiana met aubergine en kip
goal Shape
Total time 90 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 535
Protein 48 g
Fat 23 g
KH 35 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

100 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
1 tl knoflookpoeder
zout
1 ei
4 aubergines, in plakken van 1 cm dik
2.5 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 blikje (400 g) gesneden tomaten
2 bol (125 g) mozzarella (light), in kleine stukken gescheurd
2 gekookte kipfilet in hapklare stukken (zonder vel, zonder bot)
40 g parmezaanse kaas, geraspt
30 g verse basilicum

Parmigiana met aubergine en kip

Comfortfood met mozzarella en tomaat

By: Izy Hossack
Deze eiwitrijke avondmaaltijd is een combinatie van parmigiana met aubergine en met kipfilet – een heerlijke ovenschotel met parmezaanse kaas. De plakjes aubergine zijn gebakken en bedekt met Instant Oats, zodat je zeker weet dat je voldoende vezels binnenkrijgt. De laagjes aubergine worden afgewisseld met laagjes kipfilet, mozzarella en parmezaanse kaas, en gebakken tot de kaas gaat bubbelen.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven). Neem 2 grote bakplaten en bestrijk ze elk met 1/2 eetlepel olijfolie en zet opzij.
  • Meng de Instant Oats, het knoflookpoeder en een snufje zout in een brede, ondiepe kom. Klop in een andere kom met een vork het ei los met 2 eetlepels water.
  • Doop de plakjes aubergine in het eimengsel en draai ze om zodat ze volledig bedekt zijn. Doop ze vervolgens in de Instant Oats, draai ze om en klop de overtollige havermout eraf, zodat de plakjes aubergine licht bedekt zijn. Leg de plakjes aubergine dan op de ingeoliede bakplaten. Besprenkel de beide bakplaten met aubergine met 1/2 eetlepel olijfolie.
  • Bak de aubergine ongeveer 30 minuten in de oven, en draai de plakjes halverwege de baktijd om. Ze moeten er licht goudkleurig uitzien en door en door zacht zijn.
  • Terwijl de aubergine in de oven staat, maak je de tomatensaus klaar: verhit de laatste 1/2 eetlepel olijfolie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de in blokjes gesneden ui en een snufje zout toe. Kook, onder af en toe roeren, tot ze zacht en licht doorschijnend zijn - ongeveer 8 minuten.
  • Roer de gehakte tomaten erdoor en maak het blik leeg door er een beetje water in te gieten, en roer dat er ook doorheen. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur dan laag en laat koken tot de saus tot de helft is ingekookt en vrij dik is.
  • Laagjes maken en bakken: schep een kleine hoeveelheid tomatensaus op de bodem van een diepe braadpan van 23 bij 23 cm. Bedek met een laag aubergine, gevolgd door 1/4 van de kipfilet, 1/4 van de tomatensaus, 1/4 van de mozzarella, een paar blaadjes basilicum en 1/4 van de parmezaanse kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  • Bak de parmigiana ongeveer 25-30 minuten tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden. Laat 10 minuten afkoelen en snijd vervolgens in stukken om te serveren.
  • Enjoy!

Onze tip

Als je geen vlees eet, kun je de kipfilet ook weglaten en vervangen door een bakje ricotta (ongeveer 250 gram).
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started