Parfait van gekarameliseerde banaan en rum
Afgewisseld met laagjes Protein Cookie - Chocolate Chip
Deze parfait is een makkelijk, eiwitrijk dessert met gekarameliseerde banaan. Wissel laagjes van onze Protein Cookie – Chocolate Chip af met een beetje opgeklopte yoghurt met Whey Protein en bananen gebakken in ahornsiroop en rum en je hebt een overheerlijk zoet dessert.
Preparation
-
Snijd de bananen doormidden. Sprenkel de ahornsiroop in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de bananen toe, met de gesneden kant naar beneden, en bak ze tot ze aan de onderkant goud beginnen te kleuren. Voeg de rum toe en laat nog 2 minuten op laag vuur koken, zodat er wat rum kan verdampen.
-
Klop in een middelgrote kom de yoghurt en het eiwitpoeder tot een glad mengsel. Verdeel over twee borden of kommen. Leg er de in plakjes gesneden bananen op en overgiet met de saus uit de pan. Verkruimel de Protein Cookie, verdeel over de borden en serveer.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Voor een decadentere variant kun je nog een beetje slagroom door de eiwityoghurt spatelen, zodat de parfait een luchtige, romigere textuur krijgt. Als je geen alcohol drinkt, maak de parfait dan zonder de rum. Voeg in plaats daarvan 1 theelepel vanille-extract toe.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken