Pandoro-cake
Italiaanse kerstcake bakken
Tijdens de feestdagen zijn tradities belangrijk. Pepernoten, kerststol en versgebakken cake mogen daarom niet ontbreken. Want snoepen met mate is prima – helemaal als je het zelf gebakken hebt. En met onze Whey Protein met marsepeinsmaak geef je jouw cake een extra feestelijke smaak.
Preparation
-
Meng de melk met de gist en suiker.
-
Meng het meel en de Whey Protein in een grote kom, vorm een kuiltje en giet daar de melk in. Laat dit 20 minuten trekken.
-
150 gram margarine/boter, erythritol/stevia, vanille-extract en eieren toevoegen aan de kom en met een keukenmachine tot een glad deeg mixen.
-
Zet het gistdeeg op een warme plek en laat het minstens 2 uur rijzen.
-
Rol het deeg uit tot een vierkant op een met meel bestrooid werkblad. Verdeel kleine stukjes van de resterende margarine/boter in het midden van het vierkant.
-
Vouw nu alle vier de punten van het deeg over de margarine/boter. Vouw dan het ontstane vierkant tot een rechthoek en zet het 30 minuten in de koelkast.
-
Vorm een bal van het deeg en leg in de ingevette Pandoro-vorm. Laat het nog een 1 uur rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de Pandoro-cake 15 minuten. Bedek hem daarna met aluminiumfolie en bak nog eens 30 minuten op 160 °C.
-
Laat de cake afkoelen, neem hem uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
- Eet smakelijk!
Onze tip
In plaats van Whey Protein met marsepeinsmaak kun je voor dit recept ook een Whey Protein naar keuze gebruiken en nog wat marsepein-aroma toevoegen.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken