Pandoro-cake

Italiaanse kerstcake bakken

Italiaanse kerstcake
Doel muscle_building
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Medium
Voedingswaarden (per portie)
kcal 421
Eiwitten 14 g
Vetten 22 g
KOOLHYDRATEN 40 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Het recept is genoeg voor een cake. Als je 8 stukken uit de cake snijdt, bevat 1 stuk 421 kcal en 14 gram proteïne.
60 ml melk, lauwwarm
25 g verse gist
2 el rietsuiker
400 g speltmeel
200 g margarine of boter
80 g erythritol of stevia
1 tl vanille-extract
2 eieren
optioneel een beetje poedersuiker

Pandoro-cake

Italiaanse kerstcake bakken

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Tijdens de feestdagen zijn tradities belangrijk. Pepernoten, kerststol en versgebakken cake mogen daarom niet ontbreken. Want snoepen met mate is prima – helemaal als je het zelf gebakken hebt. En met onze Whey Protein met marsepeinsmaak geef je jouw cake een extra feestelijke smaak.

Preparation

  • Meng de melk met de gist en suiker.
  • Meng het meel en de Whey Protein in een grote kom, vorm een kuiltje en giet daar de melk in. Laat dit 20 minuten trekken.
  • 150 gram margarine/boter, erythritol/stevia, vanille-extract en eieren toevoegen aan de kom en met een keukenmachine tot een glad deeg mixen.
  • Zet het gistdeeg op een warme plek en laat het minstens 2 uur rijzen.
  • Rol het deeg uit tot een vierkant op een met meel bestrooid werkblad. Verdeel kleine stukjes van de resterende margarine/boter in het midden van het vierkant.
  • Vouw nu alle vier de punten van het deeg over de margarine/boter. Vouw dan het ontstane vierkant tot een rechthoek en zet het 30 minuten in de koelkast.
  • Vorm een bal van het deeg en leg in de ingevette Pandoro-vorm. Laat het nog een 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de Pandoro-cake 15 minuten. Bedek hem daarna met aluminiumfolie en bak nog eens 30 minuten op 160 °C.
  • Laat de cake afkoelen, neem hem uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

In plaats van Whey Protein met marsepeinsmaak kun je voor dit recept ook een Whey Protein naar keuze gebruiken en nog wat marsepein-aroma toevoegen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen