Overheerlijke vegan tomatengalette

Een recept dat je absoluut moet proberen

Veganistische tomatengalette
Doel muscle_definition
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 441
Eiwitten 26 g
Vetten 19 g
KOOLHYDRATEN 28 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor het deeg:
150 ml lauwwarm water

2.
Voor het beleg:
400 g tomaten, gekleurd
1 teentje knoflook
100 g veganistische roomkaas
1 el agavesiroop of ahornsiroop
4 takjes tijm
4 takjes verse basilicum
peper, zout

Overheerlijke vegan tomatengalette

Een recept dat je absoluut moet proberen

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Een knapperig laagje deeg, belegd met roomkaas en sappige tomaten. Zo zou je onze zomerse tomatengalette in een paar woorden kunnen omschrijven. Zodra de temperaturen geleidelijk aan weer stijgen, verheugen wij ons op heerlijke, aromatische tomaten – de ster van dit recept. Naast tomaten heb je slechts een paar ingrediënten nodig om het perfecte zomerse gerecht tevoorschijn te toveren. Met onze verfijnde Protein Pizza-bakmix kun je jezelf een lange booschappenlijst besparen en meteen aan de slag.

Preparation

  • Ingredients:
    150 g Protein Pizza, 150 ml lauwwarm water
    Meng de pizzamix en het water in een kom en kneed tot een deeg. Zet apart.
  • Ingredients:
    400 g tomaten, 1 teentje knoflook
    Snijd de tomaten in dunne plakjes. Hak de knoflook grof.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne cirkel. Je kunt het deeg ook met je handen aandrukken en vormen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Ingredients:
    100 g veganistische roomkaas
    Bestrijk het deeg met de roomkaas en laat een afstand van ongeveer 2 cm van de rand vrij.
  • Ingredients:
    2 takjes tijm, 2 takjes basilicum,  een beetje peper, zout
    Verdeel de helft van de kruiden met je handen over de roomkaas. Verdeel de knoflook er gelijkmatig overheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Ingredients:
    1 el agavesiroop
    Verdeel vervolgens de plakjes tomaat gelijkmatig over de galette, zodat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Giet wat agavesiroop over de tomaten.
  • Vouw de rand van het deeg naar binnen. Bak de tomatengalette in circa 40-45 minuten krokant. Til de bodem op met een mes en kijk of het deeg aan de onderkant gebakken is. Zo niet, laat hem dan nog een paar minuten in de oven staan.
  • Ingredients:
    2 takjes tijm, 2 takjes basilicum
    Verdeel de rest van de in kleine stukjes geplukte kruiden als topping over de tomatengalette. Snijd de galette in stukken en serveer.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren