Oostenrijkse kaiserschmarrn

Klassiek dessert in een eiwitrijk, suikerarm jasje

Recept Oostenrijkse proteïne Kaiserschmarren
Doel muscle_building
Totale tijd 20 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 394
Eiwitten 32 g
Vetten 17 g
KOOLHYDRATEN 27 g
Ingredients …

3 Persons

Je boodschappenlijstje

3 eieren
1 snufje zout
100 g volkoren speltmeel
50 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
2 el Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
200 ml halfvolle melk
2 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)

1.
Optioneel:
1 handvol rozijnen
Een beetje poedersuiker

Oostenrijkse kaiserschmarrn

Klassiek dessert in een eiwitrijk, suikerarm jasje

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Luchtig en zacht van binnen, lekker knapperig van buiten – zo moet de perfecte kaiserschmarrn zijn. Dat gaat helemaal lukken met onze bakproteïne! De perfecte hoeveelheid bakpoeder zorgt voor de luchtigheid: met dit recept bespaar je op koolhydraten, maar behoud je de lekkere smaak.

Preparation

  • Scheid het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in een grote kom en klop het eiwit in een andere kom met een snufje zout stijf.
  • Doe het meel, de bakproteïne en de melk in de grote kom met het eigeel en meng tot een glad beslag. Roer nu ook voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Laat de kokosolie in een koekenpan warm worden. Doe het beslag in de pan en strooi er eventueel wat rozijnen over.
  • Laat het beslag een beetje bakken. Verdeel het vervolgens in vier stukken en draai ieder stuk om.
  • Laat nog een beetje bakken en verdeel dan ieder stuk in nog kleinere stukjes. Bak goudbruin en leg op een bord.
  • Bestrooi de kaiserschmarrn met poedersuiker en geniet ervan!
  • Eet smakelijk!

Hoe bereid je kaiserschmarrn?

Als je op zoek gaat naar recepten voor kaiserschmarrn kom je op twee verschillende bereidingsmethoden uit. Je maakt ze in de koekenpan of in de oven. Met beide bereidingswijzes tover je heerlijke kaiserschmarrn op tafel. Belangrijk is dat je de eieren splitst, voordat je het deeg gaat maken. Zo wordt het lekker smeuïg.

En waar komt die zoete smaak vandaan?

Van onze Whey Protein vanille. Deze bevat steviolglycosiden - het perfecte alternatief voor suiker. Je kunt natuurlijk ook een andere smaak Whey Protein gebruiken.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen