Heerlijke notencake

Eenvoudig recept voor hazelnootcake

Notencake
Doel shape
Totale tijd 70 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 329
Eiwitten 8 g
Vetten 22 g
KOOLHYDRATEN 24 g
Ingredients …

12 Persons

Je boodschappenlijstje

Deze cake kun je in 12 stukken snijden. 1 stuk bevat 329 kcal en 8 gram proteïne.
Instant Oats van foodspring
250 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
1 g gemalen hazelnoten
150 g Whey Protein hazelnoot van foodspring
50 g Whey Protein Hazelnoot
Whey Protein Hazelnoot
Whey Protein Hazelnoot
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1 kg)
80 g fijngehakte hazelnoten
1 snufje zout
el kokosolie
3 amandelmelk

1.
Voor de chocoladeglazuur:
3 el kokosolie
el cacaopoeder, ongezoet
2 el honing (of agavesiroop)

2.
Voor de topping:
30 g gehakte hazelnoten

Heerlijke notencake

Eenvoudig recept voor hazelnootcake

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Deze overheerlijke, smeuïge notencake behoort tot onze favorieten. De combinatie van biologisch havermeel en Whey Protein is ideaal voor de spieropbouw. En hij is om te smullen zo lekker. Fitnessfood op zijn best!

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Vorm een kuiltje in het midden.
  • Giet nu de amandelmelk en kokosolie erbij en meng tot je een glad deeg hebt. Let op dat je niet te lang roert.
  • Vet een bakvorm in. Giet het deeg erin en bak de cake ca. 50-55 minuten. In het begin kun je de cake het beste afdekken met aluminiumfolie.
  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar.
  • Laat de cake even afkoelen, bestrijk met het glazuur en strooi als laatste de gehakte noten erover.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Je kunt deze notencake meerdere dagen bewaren, zonder dat de cake hard wordt. Wikkel de cake in folie en laat hem op kamertemperatuur staan: na een dag smaakt de cake nog intenser en lekkerder.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen