No-Bake Salted Caramel Cheesecake

Een dessert dat smelt in je mond

No-Bake Caramel Cheesecake
Doel muscle_building
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 233
Eiwitten 7 g
Vetten 16 g
KOOLHYDRATEN 14 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje


2.
Voor de cheesecake:
1 blikje kokosmelk, volvet
150 g roomkaas, light
1 citroen (sap en schil)

No-Bake Salted Caramel Cheesecake

Een dessert dat smelt in je mond

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Als dit geen droomrecept is. Onze Protein Cream Salted Caramel smaakt heerlijk op deze zoete cheesecake. Je hebt er geen oven voor nodig, maar wel wat meer tijd, want we zetten de Caramel Cheesecake een nachtje in de koelkast om uit te harden. We raden je daarom aan om het recept een dag van tevoren te bereiden – het is het waard. Perfect als lekker dessert of om mee te nemen naar vrienden.

Preparation

  • Zet het blikje kokosmelk een nacht ondersteboven in de koelkast. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je het blik nu ook 30 minuten ondersteboven in de diepvries zetten.
  • Bekleed een kleine, vierkante vorm (15 x 15 cm.) met huishoudfolie.
  • Maak voor de bodem de Protein Balls met een houten lepel of met je handen plat, en leg ze in de vorm. Druk met je handen tot je een egale bodem hebt. Dit werkt het beste door een tweede stuk vershoudfolie te gebruiken.
  • Haal de kokosmelk uit de koelkast (of diepvries) en open het blikje aan de goede kant. Het bovenste gedeelte moet nu hard zijn. Verwijder alleen het vaste gedeelte en doe het in een mengkom. Bewaar het vloeibare gedeelte voor smoothies, etc.
  • Voeg de Flavour Kick toe en klop de kokoscrème met de keukenmachine of handmixer 2 minuten op de hoogste stand stijf.
  • Roer vervolgens de roomkaas, het citroensap en citroenschil in een andere kom met een garde tot een romig geheel.
  • Voeg nu het roomkaasmengsel toe aan het kokosmengsel en mix alles een paar seconden op de laagste stand tot alles goed gemengd en luchtig is. Niet te lang mixen.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de voorbereide bodem. Laat 6-8 uur uitharden in de koelkast. Deze stap is belangrijk en je kunt de cheesecake het beste een nachtje in de koelkast laten staan.
  • Haal de Salted Caramel Cheesecake uit de koelkast en verwijder de vershoudfolie. Snijd in 6 stukken.
  • Smelt de Protein Cream ongeveer 30 seconden au bain-marie of in de magnetron. Giet de vloeibare Protein Cream over de cheesecake. Bestrooi met een beetje zeezout.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Als je wilt, kun je het recept van de Caramel Cheesecake ook iets aanpassen. Als je de luchtige kokossmaak niet lekker vindt, kun je in plaats van kokosmelk ook 200 ml. slagroom gebruiken.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren