No-bake perzik-frambozentaart

Makkelijk dessert voor de zomer

Recept voor een no-bake perzik-frambozentaart
Doel healthy_eating
Totale tijd 30 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 221
Eiwitten 11 g
Vetten 10 g
KOOLHYDRATEN 22 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
FRAMBOZENCUSTARD:
275 ml halfvolle melk
12 g maizena
1 ei
1 eigeel
30 g Whey Protein Framboos
Whey Protein Framboos
Whey Protein Framboos
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)

2.
KORST:
50 g gedroogde abrikozen
65 g havermout
40 g ongezoete gedroogde kokos
1 tl chiazaad
1 el water

3.
TOPPING:
1 perzik, ontpit, in dunne plakjes gesneden
100 g frambozen
1 pak Protein Balls Kokosnoot-Cashew
Protein Balls Kokosnoot-Cashew
Protein Balls Kokosnoot-Cashew
De ronde proteïne snack.
4.1/5
€ 1,99
40 g
(€ 4,98/100 g)

No-bake perzik-frambozentaart

Makkelijk dessert voor de zomer

Een gemakkelijk recept voor een perzik-frambozentaart die je niet hoeft te bakken, gemaakt met een deegkorst op basis van abrikozen, havermout en kokos. De taartvulling is een dikke custard, op smaak gebracht met een beetje Whey Protein Framboos dat zorgt voor een heerlijk romige, fruitige smaak. De topping van verse perziken en frambozen voegt kleur en textuur toe, samen met wat knapperige Protein Flakes voor een lekkere eiwitboost.

Preparation

  • Custard: verwarm de melk op matig vuur in een middelgrote pan tot het zachtjes begint te stomen.
  • Meng het eierdooier en de maizena in een kleine kom tot een glad mengsel en klop vervolgens het ei erdoor. Giet al kloppend langzaam ongeveer de helft van het verwarmde melkmengsel bij de eieren. Giet dit weer in de pan en zet weer op het vuur. Roer op matig vuur tot het ingedikt is.
  • Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, en klop dan ook het eiwitpoeder erdoor. Als het er nog een beetje klonterig uitziet, mix het dan met een blender of staafmixer tot een glad mengsel.
  • Korst: overgiet de gedroogde abrikozen met kokend water en laat ze ongeveer 10 minuten weken. Giet ze dan af en doe ze in een keukenmachine. Mix de abrikozen tot kleine stukjes. Voeg de havermout, de kokos en het chiazaad toe en mix nog even door tot het geheel een grove, melige textuur heeft. Voeg vervolgens het water toe en mix nog een keer zodat er een deeg ontstaat.
  • Verkruimel het mengsel in een springvorm van 15 cm. Verspreid het deeg gelijkmatig over de bodem en langs de zijkanten van de vorm.
  • Vullen en versieren: giet de afgekoelde frambozenpudding in de taartvorm, en beleg met de in plakjes gesneden perzik, frambozen en de Protein Flakes. Serveer meteen of zet koud tot je de taart serveert (je kunt de taart maximaal 1 dag bewaren).
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Als je geen gedroogde abrikozen in huis hebt, kun je deze ook vervangen door je favoriete gedroogde fruit zoals gedroogde mango, ontpitte dadels of pruimen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love