Mulligatawny-soep & naanbrood met knoflook en koriander

Eiwitrijk recept voor koude dagen

Mulligatawny Suppe
Doel muscle_building
Totale tijd 50 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 378
Eiwitten 16 g
Vetten 15 g
KOOLHYDRATEN 41 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de soep:
1 ui
1 wortel, groot
250 g knolselderij
1 appel
1 rijpe mango
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 chilipeper (rood)
1 el speltmeel
1000 ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
1 Saft einer limoen (het sap)
1 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1000g)
1 tl currypoeder
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
0.25 tl cayennepeper
zout
peper

2.
En verder:
150 g linzen (bijv. bruine linzen)
30 g verse koriander

3.
Voor het naanbrood:
100 g speltmeel
25 g VEGAN PROTEÏNE neutrale
VEGAN PROTEÏNE neutrale
VEGAN PROTEÏNE neutrale
100% plantaardig eiwit
3.8/5
€ 29,99
600 g
(€ 49,98/1kg)
6 g bakpoeder
100 g skyr-yoghurt, vegan
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1000g)
15 g verse koriander
2 teentjes knoflook
Een snufje zout
Optionele toppings kokosyoghurt, verse peterselie

Mulligatawny-soep & naanbrood met knoflook en koriander

Eiwitrijk recept voor koude dagen

Door: Anne-Sophie Hoffman
Zoet, en toch lekker pittig – in deze Indiase soep zitten wortelen, ui en knolselderij, maar ook zoete mango en zure appels. De combinatie van groente, fruit en kruiden maakt deze mulligatawny-soep onweerstaanbaar lekker. Met linzen en zelfgemaakt eiwitrijk naanbrood is dit recept ideaal als post-workoutmaaltijd.

Preparation

  • Ingredients:
    1  ui, 1  wortel, 250 g knolselderij, 2 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1  chilipeper
    Maak eerst de mulligatawny-soep: schil de uien, wortelen en knolselderij en hak ze fijn. Schil en hak de gember en knoflook fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in fijne stukjes.
  • Ingredients:
    1 el Kokosolie
    Verhit de kokosolie in een grote pan. Doe alle ingrediënten die je kleingesneden hebt in de pan en bak op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Roer ondertussen regelmatig in de pan.
  • Ingredients:
    1  appel, 1  mango
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd het vruchtvlees van de mango in hapklare stukken.
  • Ingredients:
    1 el speltmeel
    Doe de stukjes appel en mango in de pan en bak ze kort mee met de andere ingrediënten. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Ingredients:
    1 l groentebouillon
    Giet de groentebouillon over de ingrediënten en breng aan de kook.
  • Laat de bouillon ongeveer 30-35 minuten sudderen. Pureer vervolgens de ingrediënten met een (staaf)mixer tot een fijne soep.
  • Ingredients:
    250 ml kokosmelk,  Het sap van een limoen, 1 tl currypoeder, 1 tl kurkuma, 2 tl garam masala, zout, peper, cayennepeper
    Voeg de kokosmelk, limoensap en kruiden toe en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Ingredients:
    150 g linzen
    Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Ingredients:
    15 g koriander, 100 g speltmeel, 25 g VEGAN PROTEÏNE neutrale, 6 g bakpoeder, 100 g skyr-yoghurt,  Een snufje zout
    Maak ondertussen het eiwit-naanbrood: hak de koriander fijn en meng alle droge ingrediënten voor het naanbrood in een kom door elkaar. Voeg de yoghurt en koriander toe en kneed alle ingrediënten tot er een glad deeg ontstaat. Rol het deeg uit.
  • Ingredients:
    0,5 tl Kokosolie
    Verhit de helft van de kokosolie in een hete pan en bak het ​​naanbrood aan beide kanten op middelhoog vuur goudgeel (ca. 4-5 minuten per kant).
  • Ingredients:
    2 teentjes knoflook
    Snijd ondertussen de knoflook fijn of gebruik hiervoor een knoflookpers.
  • Ingredients:
    0,5  tl Kokosolie
    Meng de rest van de kokosolie en de fijngehakte knoflook in een kleine kom.
  • Bestrijk het gebakken naanbrood met de kokos- en knoflookolie.
  • Ingredients:
    30 g koriander
    Hak de koriander fijn.
  • Doe de linzen in een diep bord en schenk de soep erover. Garneer met verse koriander en serveer met het knoflooknaanbrood.
  • Garneer de mulligatawny-soep eventueel nog met een beetje kokosyoghurt en verse peterselie.
    Mulligatawny Suppe
  • Eet smakelijk!

Onze tip: mulligatawny-soep met eiwitrbood

Als je even geen zin hebt in naanbrood, kun je natuurlijk ook ons eiwitbrood bij de Indiase mulligatawny-soep serveren. En basmatirijst past er ook heel goed bij.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love