Marsepein-boterkoekjes

Kerstkoekjes zonder suiker

Boterkoekjes
goal Shape
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 45
Protein 1 g
Fat 3 g
KH 3 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Van het deeg maak je ongeveer 50 koekjes. 1 koekje bevat 45 kcal.
220 g speltbloem
50 g Whey Protein Winter Flavors
Whey Protein Winter Flavors
Whey Protein Winter Flavors
4.8/5
19.9900

()
180 g zachte margarine
80 g erythritol of stevia
1 ei (het eigeel)
Optioneel: poedersuiker

Marsepein-boterkoekjes

Kerstkoekjes zonder suiker

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Zelfgebakken koekjes horen gewoon bij de winter. Maar uiteraard hebben wij een net iets gezondere variant voor je bedacht. We maken deze boterkoekjes helemaal af met onze limited-edition Whey Protein: met een feestelijke marsepeinsmaak, maar dan zonder suiker!

Preparation

  • Kneed van de speltbloem, margarine en erythritol/stevia een glad deeg en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Rol het deeg dun uit en vorm de koekjes met een uitsteekvorm. Bestrijk ze met een beetje eigeel.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten, zodat ze nog behoorlijk licht van kleur zijn. Versier de boterkoekjes vervolgens naar wens.
  • Enjoy!

Hoe versier ik de koekjes?

Versier de boterkoekjes met poedersuiker, jam, gekleurde hagelslag, hagelslag of met glazuur. Onze 3 heerlijke proteïnespreads zijn ook geschikt als suikerarme topping. In plaats van Whey Protein met marsepeinsmaak kun je voor dit recept ook een Whey Protein naar keuze gebruiken en nog wat marsepein-aroma toevoegen.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started