Makkelijke vegetarische fitnesspastaschotel

Romig, licht, rijk aan proteïne

Vegetarische pastaschotel
Doel shape
Totale tijd 40 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 507
Eiwitten 51 g
Vetten 18 g
KOOLHYDRATEN 33 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

180 g Protein Pasta
Protein Pasta
Protein Pasta
Superlekkere lower carb* pasta.
4.2/5
€ 4,99
250g
(€ 2,00/100 g)
0.5 ui
60 g wortel
1 el olijfolie
250 g gezeefde tomaten
50 ml water
100 g ricotta (40-45% vet)
zout, verse basilicum

Makkelijke vegetarische fitnesspastaschotel

Romig, licht, rijk aan proteïne

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Iedereen die beweert dat pasta in een fitnessgerichte levensstijl taboe is, heeft het mis. Zorg gewoon dat je kiest voor de juiste pasta, zodat je geen onnodige lege calorieën binnenkrijgt. In deze eiwitrijke vegetarische pastaschotel zitten ingrediënten die je niet van je sportieve doelen zullen weghouden. Geniet dus van een flinke portie romige pasta, want daar word je blij van!

Preparation

  • Schil de ui en wortel en snijd ze in kleine blokjes.
  • Ingredients:
    1 el olijfolie, 60 g
    Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Ingredients:
     g gezeefde tomaten
    Voeg de tomaten, het water en een handvol verse basilicum toe. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten sudderen.
  • Ingredients:
    250  , 50 ml ,
    Zet intussen in een andere pan water voor de pasta op.
  • Ingredients:
     g
    Voeg rijkelijk zout toe aan het pastawater. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 7 minuten beetgaar.
  • Ingredients:
    Giet de pasta af en doe in de pan met de tomatensaus. Roer de ricotta erdoor en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout toe.
  • Doe de pasta in een geschikte ovenschaal en bak 10 minuten op 200 graden (hete lucht + grillfunctie) op het bovenste rek.
  • Ingredients:
     een paar blaadjes basilicum
    Haal de vegetarische pastaschotel uit de oven en garneer met basilicumblaadjes voordat je hem serveert.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Ook de volgende ingrediënten smaken heerlijk in deze vegetarische pastaschotel: courgette, spinazie, aubergine, champignons, broccoli, paprika, selderij.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen