Low-carb wortelpasta met pindasaus en tempeh

Recept voor veganistische groentepasta

Low Carb pasta van wortelen
Doel shape
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 480
Eiwitten 29 g
Vetten 26 g
KOOLHYDRATEN 26 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

60 g tempeh
0.5 tl paprikapoeder
1 el sojasaus
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
30 g gepelde edamame
230 g wortel

1.
Voor de pindasaus:
1 klein stukje gember
teentje knoflook
30 g Pindakaas
Pindakaas
Pindakaas
De lekkere proteïnesnack
4.5/5
4.9900
250 g pot
()
1 el sojasaus
4 el water
0.5 limoen (het sap)

Low-carb wortelpasta met pindasaus en tempeh

Recept voor veganistische groentepasta

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Heb jij zin om eens iets nieuws te proberen, of wil je graag af en toe een paar koolhydraten besparen? Dan hebben we een lekker recept voor je. Deze heerlijke pasta gemaakt van wortelen is super simpel en een lekkere lichte maaltijd. Hoewel de groentepasta maar weinig calorieën bevat, is het gerecht over het algemeen toch voedzaam. Tempeh en pindakaas zorgen voor een hoog eiwitgehalte.

Preparation

  • Ingredients:
    60 g tempeh
    Snijd de tempeh in blokjes en doe ze in een kom.
  • Ingredients:
    0,5 tl paprikapoeder, 1 el sojasaus
    Voeg het paprikapoeder en de sojasaus toe en meng alles goed door elkaar.
  • Ingredients:
    1 tl Kokosolie
    Verhit de kokosolie in een pan. Voeg tempeh toe en bak aan elke kant in 1-2 minuten krokant.
  • Ingredients:
    30 g edamame
    Voeg vervolgens edamame toe aan de pan en bak kort mee tot ze een beetje kleur krijgen.
  • Ingredients:
    230 g wortel
    Maak intussen de wortelpasta met een spiraalsnijder en doe de pasta in een kom.
  • Ingredients:
    1 klein stukje gember, 1 teentje knoflook, 30 g Pindakaas, 1 el sojasaus, 4 el water,  een beetje limoensap
    Maak tot slot de pindasaus: hak de gember en knoflook fijn. Meng met de rest van de ingrediënten in een kleine kom tot een gladde saus. Als je de saus iets te dik vindt, voeg dan nog een eetlepel water toe.
  • Voeg nu 3/4 van de pindasaus toe aan de wortelpasta en meng alles door elkaar.
  • Voeg de tempeh en edamame toe aan de wortelpasta en meng erdoor.
  • Serveer het gerecht naar smaak met verse koriander, gehakte pinda's en chilipeper. Besprenkel met de rest van de pindasaus.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Naast wortelen kun je ook knapperige groentepasta maken van courgette, zoete aardappel, koolrabi, rode biet of knolselderij. Je kunt ze rauw eten of kort bakken in de pan.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen