Lekkere lichte quiche lorraine

Klassieke hartige taart met minder koolhydraten en vetten

Quiche Lorraine
Doel muscle_building
Totale tijd 80 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 124
Eiwitten 10 g
Vetten 6 g
KOOLHYDRATEN 8 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

De quiche lorraine is goed voor 12 punten. 1 punt hartige taart bevat 124 kcal en 10 gram eiwit.
1.
Voor het deeg:
100 g speltmeel
50 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
30 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)
100 g natuuryoghurt (1,5% vet)
1 ei (het eigeel)

2.
Voor de vulling:
3 eieren
250 ml halfvolle melk
0.5 stengel prei
60 g gekookte ham
50 g geraspte kaas (30+)
peper, zout, nootmuskaat

Lekkere lichte quiche lorraine

Klassieke hartige taart met minder koolhydraten en vetten

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Als je hele keuken naar pittige kaas, ham en prei ruikt, dan weet je weer waarom je eigenlijk vaker zelf hartige taart moet bakken. Heerlijk. Voor ons is het belangrijk dat het recept dicht bij het origineel blijft, maar dat er minder vetten, koolhydraten en calorieën in de quiche zitten. En dat is gelukt! Dankzij onze bakproteïne blijft het kruimelige deeg lekker luchtig. En de vulling is hartig en romig, zelfs zonder crème fraîche. Op deze manier gezond bakken is leuk!

Preparation

  • Meng de bloem en het eiwit in een kom.
  • Voeg de olie, yoghurt en eigeel toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden (boven-/ onderwarmte).
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Zorg dat je deeg iets groter is dan de diameter van de vorm (Ø24 cm) zodat je ook de randen met deeg kunt bedekken.
  • Leg het uitgerolde deeg voorzichtig in de ingevette bakvorm. Om dit te doen, rol je het deeg om de deegroller en laat je het in de vorm glijden. Druk lichtjes op de zijkanten, knip de overtollige rand af.
  • Klop de eieren en de melk voor de vulling.
  • Snijd de prei in plakjes en de gekookte ham in blokjes.
  • Roer de prei en de gekookte ham samen met de kaas door het ei-melkmengsel. Breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
  • Doe de vulling in de vorm en bak 30-35 minuten op 185 graden.
  • Laat de quiche lorraine een beetje afkoelen. Garneer met bieslook en snijd in 12 punten.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Voor een vegetarische quiche kun je in plaats van de ham dezelfde hoeveelheid gerookte tofu gebruiken.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen