Krokante visburgers
Met zelfgemaakte tartaarsaus
Deze visburgers zijn gezond, rijk aan eiwitten en heerlijk krokant. We wentelen de vis door de paneermeel en bakken hem in een koekenpan om er een vetarme variant van de klassieke visburger van te maken. Geserveerd met een huisgemaakte tartaarsaus (met magere Griekse yoghurt), augurk en broodjes gemaakt van Protein Bread.
Preparation
-
Meng de Protein Bread-mix in een middelgrote kom met het water. Laat 30 minuten rusten tot het deeg is ingedikt. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven) of 195 graden (elektrische oven). Verdeel het deeg met vochtige handen in vieren, en rol er balletjes van. Leg de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
-
Doe voor de vis de havermout, het ei en het paneermeel elk in een eigen ondiepe kom of schaal. Doop de vis eerst in de havermout en klop het overtollige eraf. Dan in het ei, en laat het overtollige ei eraf druipen. Vervolgens in het paneermeel, draai de vis zodat hij volledig bedekt is.
-
Verhit de kokosolie op matig laag vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gepaneerde vis toe en bak tot de onderkant goudbruin is, draai vervolgens om en bak ook de andere kant goudbruin. Haal de vis uit de pan.
-
Meng voor de tartaarsaus alle ingrediënten in een middelgrote kom en roer alles goed door elkaar.
-
Snijd om te serveren de Protein Bread-broodjes doormidden en vul ze met de sla, schijfjes augurk, tartaarsaus en krokante visfilets.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Je kunt de vis het beste pas bakken vlak voordat je hem gaat eten, anders neemt het paneermeel vocht in zich op en wordt het klef.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken