Krokante kip uit de oven

Lekker met een salade van verse groenten

Een schaal krokante kip uit de oven met een salade van verse groenten
goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 459
Protein 55 g
Fat 13 g
KH 28 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE KIP:
2 el olijfolie
100 g panko (paneermeel)
50 g Protein Pizza
Protein Pizza
Protein Pizza
Next level Italiaanse traditie.
4/5
€ 12,99
500g (5 pizza's)
(€ 2,60/100 g)
0.5 tl gerookte paprika
0.5 tl knoflookpoeder
0.25 tl kurkuma
1 ei
2 el water
4 kipfilets, in hapklare stukken gesneden

2.
VOOR DE SALADE:
1 wortel, julienne
0.25 krop rode kool, heel dun gesneden
0.5 krop venkel, heel dun gesneden
1 el citroensap
0.5 el extra vergine olijfolie
1 snufje zout

Krokante kip uit de oven

Lekker met een salade van verse groenten

By: Izy Hossack
Deze krokante kip uit de oven zorgt dankzij onze Protein Pizza Mix, die we gebruiken in plaats van bloem, voor een boost van voedingsvezels en eiwitten. Door de broodkruimels eerst even te roosteren voordat we de kipfilet erdoorheen rollen, krijgen ze een mooie gouden kleur en een lekkere roostersmaak. We serveren de kip met een kruidige groentesalade en een beetje citroensap voor een extra frisse smaak.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven). Sprenkel 1/2 eetlepel olijfolie op een grote bakplaat en smeer het gelijkmatig uit om de bakplaat in te vetten.
  • Doe het paneermeel in een middelgrote, droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de broodkruimels, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn en doe ze vervolgens in een brede, ondiepe kom. Meng de gerookte paprika, het knoflookpoeder en de kurkuma erdoor.
  • Doe in een tweede kom de Protein Pizza-mix. Meng in een derde kom het ei en het water.
  • Doop de stukjes kipfilet eerst in de pizzamix, dan in het ei-watermengsel en als laatste in het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn. Leg de stukjes kipfilet vervolgens op de bakplaat en besprenkel ze met de resterende 1,5 el olijfolie.
  • Bak de stukjes kip 15-20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn, draai ze halverwege om.
  • Meng voor de salade de fijngesneden wortel, kool en venkel in een middelgrote kom met het citroensap, de extra vergine olijfolie en het zout. Kneed met je handen door elkaar tot de groenten zacht zijn en meng alles goed door elkaar. Serveer bij de kip.
  • Enjoy!

Onze tip: salade met meer body

In plaats van een groentesalade, kun je de kip ook serveren met een iets meer vullende salade, zoals deze salade met pompoen en feta.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started