Kokosijs

De smaak van de Cariben

Recept voor kokosijs
goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 262
Protein 10 g
Fat 22 g
KH 5 g
Ingredients …

6 Persons

Deine Einkaufsliste

Verdeel het ijs in meerdere porties of eet het op met je vrienden. Er gaan ongeveer 6 porties uit dit recept.
2 blikjes romige kokosmelk (à 400 ml)
60 g Whey Protein Cocos Crisp
Whey Protein Cocos Crisp
Whey Protein Cocos Crisp
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)

1.
toppings:
1 handvol kokosvlokken
1 stuk Protein Balls Kokosnoot-Cashew
Protein Balls Kokosnoot-Cashew
Protein Balls Kokosnoot-Cashew
De ronde proteïne snack.
4.1/5
€ 1,99
40 g
(€ 4,98/100 g)

Kokosijs

De smaak van de Cariben

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Ben jij ook een enorme kokosfan? Dan hebben we iets heel lekkers voor je. Ook voor als je op een verfrissende manier je spieren wilt voorzien van voldoende proteïne. Met slechts een paar ingrediënten en onze Whey Protein tover je dit overheerlijke, romige kokosijs tevoorschijn.

Preparation

  • Maak de ijsmachine klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Doe de inhoud van een blikje kokosmelk in een grote kom.
  • Open het andere blikje kokosmelk en verwijder alleen de stevige kokosroom met een lepel en doe dit ook in de kom.
  • Tip: Als je het blikje een paar uur in de koelkast zet, kun je de room gemakkelijk van het vloeibare gedeelte afscheppen. Bewaar de overgebleven kokosmelk voor currygerechten, soepen of smoothies.
  • Voeg de Whey Protein toe en roer alles met een garde.
  • Giet het ijsmengsel in de bak van de ijsmachine en roer het tot een romig geheel. Volg hierbij de instructies in de gebruiksaanwijzing.
  • Je kunt het ijs nu direct serveren. Garneer het met toppings.
  • Of doe het ijs in een vorm om het te bewaren en garneer met de kokosvlokken. Snijd de Protein Balls in vieren en druk ze in het ijs. Zet de vorm in de vriezer.
  • Nadat je het ijs uit de vriezer hebt gehaald, laat je het ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur staan. Dit maakt de consistentie wat romiger.
  • Enjoy!

Hoe gaat dat zonder ijsmachine?

Zet het ijs 4-6 uur in de vriezer. Je moet het ijs wel elk uur met een garde roeren. Daar wordt het luchtiger van.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started