Kleurrijke bowl met kurkuma-dressing
Om de eettafel een beetje op te fleuren
Gezond, kleurrijk en lekker. Bowls zorgen voor kleur en afwisseling op tafel. En ze zijn ook nog eens snel gemaakt en je kunt ze makkelijk meenemen naar je werk.
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de zoete aardappel en broccoli in hapklare stukken. Snijd de tomaten en radijsjes in vieren.
-
Verdeel de zoete aardappel en broccoli over de bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.
-
Maak intussen de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Hak voor de dressing de knoflook fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.
-
Maak vervolgens de bowl: verdeel de veldsla over het bord. Voeg dan de quinoa, zoete aardappel, broccoli, tomaten en radijsjes toe. Als laatste sprenkel je de dressing over het geheel.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Mis je een extra portie proteïne? Je kunt er ook nog wat kipfilet of zalm bij eten. En met een beetje gerookte tofu smaakt de bowl ook erg lekker.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken