Klassieke linzensoep
Linzensoep - vegan of met vlees
Ouderwetse linzensoep. Wij houden van klassiek: aardappelen, wortels, sellerie en worst in de pan! Ons recept is makkelijk en kan ook met gemak in grote hoeveelheden voor de hele familie gekookt worden. En de volgende dag smaakt de soep vaak nog beter!
Preparation
-
Snijd alle groenten in stukjes.
-
Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de linzen en groenten toe en laat voor ca. 25-30 Min. koken. Af en toe roeren.
-
Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn.
-
Snijd de worstjes in stukken en roer door de soep.
-
Voeg nog 1 tl azijn toe voor de smaak en garneer eventueel met peterselie.
- Eet smakelijk!
Welke linzen gebruik je voor linzensoep?
In het klassieke recept worden bruine linzen gebruikt. Ze zijn romig en zacht - perfect voor in de soep of een stoofpotje.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken