Klassieke linzensoep

Linzensoep - vegan of met vlees

Recept linzensoep
Doel muscle_building
Totale tijd 35 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 600
Eiwitten 31 g
Vetten 19 g
KOOLHYDRATEN 70 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1 Sjalotje
70 g Bruine linzen
150 g Aardappelen
1 Kleine wortel
1 Stengel sellerie
400 ml Groentebouillon
Zout, peper, tijm, rozemarijn, peterselie, wittewijnazijn
1 Worst (dierlijk of veganistisch)
optioneel: Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)

Klassieke linzensoep

Linzensoep - vegan of met vlees

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Ouderwetse linzensoep. Wij houden van klassiek: aardappelen, wortels, sellerie en worst in de pan! Ons recept is makkelijk en kan ook met gemak in grote hoeveelheden voor de hele familie gekookt worden. En de volgende dag smaakt de soep vaak nog beter!

Preparation

  • Snijd alle groenten in stukjes.
  • Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de linzen en groenten toe en laat voor ca. 25-30 Min. koken. Af en toe roeren.
  • Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn.
  • Snijd de worstjes in stukken en roer door de soep.
  • Voeg nog 1 tl azijn toe voor de smaak en garneer eventueel met peterselie.
  • Eet smakelijk!

Welke linzen gebruik je voor linzensoep?

In het klassieke recept worden bruine linzen gebruikt. Ze zijn romig en zacht - perfect voor in de soep of een stoofpotje.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen