Kipgyros met tzatziki

Met huisgemaakte flatbreads en tzatziki

Kipgyros met tzatziki
goal Shape
Total time 60 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 492
Protein 81 g
Fat 5 g
KH 31 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
Voor de flatbreads:
60 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
60 g volkoren speltmeel
1.25 tl bakpoeder
120 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 el water

2.
Voor de tzatziki:
0.5 komkommer, grofgeraspt
1 snufje zout
150 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 klein teentje knoflook, geplet
1 el fijngehakte munt

3.
Voor de vulling:
100 Griekse yoghurt (0% vet)
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder (gerookt)
0.25 tl zout
1 citroen, uitgeperst
4 kipfilet zonder bot, zonder vel
4 middelgrote tomaten
4 slabladeren

Kipgyros met tzatziki

Met huisgemaakte flatbreads en tzatziki

By: Izy Hossack
Een broodje gyros, maar dan anders. Vandaag op het menu: eiwitrijke kipgyros met huisgemaakte flatbreads op basis van havermeel, geserveerd met een heerlijk romige tzatziki, sappige tomaten en sla. We marineren de kipfilet in yoghurt met kruiden zodat de kip lekker mals en smaakvol blijft, voordat we het vlees aan spiesjes rijgen en grillen.

Preparation

  • Meng de havermout, bloem en het bakpoeder in een middelgrote kom door elkaar. Voeg de yoghurt en het water toe en roer goed door. Leg het deeg op een schoon werkblad en kneed ongeveer 2-3 minuten zachtjes zodat alles goed vermengd is. Doe het deeg dan weer terug in de kom, dek af en laat 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
  • Verdeel het deeg in vieren en rol er deegballen van. Rol de deegballen op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm, bestuif indien nodig met een beetje bloem. Bak de broden in een grillpan of een pan met zware bodem op hoog vuur tot ze aan beide kanten bruin zijn - draai ze om zodra ze aan de onderkant bruin zijn. Wikkel de warme flatbreads in een schone theedoek om ze warm en zacht te houden.
  • Meng voor de tzatziki de geraspte komkommer met een snufje zout en laat een paar minuten staan zodat het vocht eruit kan trekken. Knijp de theedoek uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Doe de uitgeknepen komkommer over in een kom, en voeg de yoghurt, knoflook en munt toe en roer alles goed door elkaar.
  • Meng voor de kip de yoghurt, oregano, het paprikapoeder, zout en citroensap in een grote kom door elkaar. Snijd de kip in hapklare stukken en voeg toe aan het yoghurtmengsel tot ze volledig bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast - laat minstens 30 minuten of maximaal 24 uur marineren.
  • Haal de kip uit de koelkast en rijg aan metalen spiesjes, en laat de overtollige marinade eraf druipen. Grill de kipspiesjes in een grillpan op hoog vuur (of op de barbecue), draai ze af en toe om, tot ze aan alle kanten bruin zijn en de kip door en door gaar is - ongeveer 4 minuten aan elke kant.
  • Snijd om te serveren de kip voorzichtig met een scherp mes van de spiesjes, zodat je dunne plakjes hebt. Serveer de kip in de flatbreads samen met de tzatziki, tomaten en sla.
  • Enjoy!

Onze tip

Bereid de kipspiesjes op de barbecue voor een heerlijk rookaroma.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started