Kipfilet met parmezaankorst vol proteïne

Italiaanse klassieker met extra eiwitten

Kipfilet met parmezaankorst
Doel muscle_building
Totale tijd 40 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 1045
Eiwitten 104 g
Vetten 64 g
KOOLHYDRATEN 7 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Je kunt deze portie ook halveren en als bijgerecht eten.
250 g kipfilet
1 el olijfolie
60 g Protein Flakes
Protein Flakes
Protein Flakes
De ultieme proteïne-kick van de Bodensee.
4.5/5
€ 9,99
300 g blik
(€ 33,30/1 kg)
40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
40 g zachte boter
1 handvol peterselie
zeezout
peper

Kipfilet met parmezaankorst vol proteïne

Italiaanse klassieker met extra eiwitten

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Dit kipgerecht is vooral geschikt als je koolhydraatarm wilt eten. Onze Protein Flakes bestaan slechts voor 9% uit koolhydraten. En voor 53% uit proteïne!

Preparation

  • Meng 1 el olijfolie met wat zeezout en peper op een bord.
  • Was en droog de kipfilet en rol door de olie.
  • Bak de kipfilet aan beide kanten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan en leg ze naast elkaar in een bakvorm.
  • Voor de korst: Protein Flakes, Parmezaanse kaas, petersilie en zachte boter goed mengen en over de kip verdelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de kip ca. 25-30 minuten.
  • Serveer naar wens met bijvoorbeeld een salade erbij.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Voor de parmezaankorst kun je in plaats van boter ook onze biologische kokosolie gebruiken. Deze kun je, indien nodig, kort in de magnetron opwarmen, zodat de olie zacht wordt.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen