Kipfilet met parmezaankorst vol proteïne

Italiaanse klassieker met extra eiwitten

Kipfilet met parmezaankorst
goal Muscle Building
Total time 40 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 1045
Protein 104 g
Fat 64 g
KH 7 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Je kunt deze portie ook halveren en als bijgerecht eten.
250 g kipfilet
1 el olijfolie
60 g Protein Flakes
Protein Flakes
Protein Flakes
De ultieme proteïne-kick van de Bodensee.
4.5/5
€ 9,99
300 g blik
(€ 33,30/1 kg)
40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
40 g zachte boter
1 handvol peterselie
zeezout
peper

Kipfilet met parmezaankorst vol proteïne

Italiaanse klassieker met extra eiwitten

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Dit kipgerecht is vooral geschikt als je koolhydraatarm wilt eten. Onze Protein Flakes bestaan slechts voor 9% uit koolhydraten. En voor 53% uit proteïne!

Preparation

  • Meng 1 el olijfolie met wat zeezout en peper op een bord.
  • Was en droog de kipfilet en rol door de olie.
  • Bak de kipfilet aan beide kanten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan en leg ze naast elkaar in een bakvorm.
  • Voor de korst: Protein Flakes, Parmezaanse kaas, petersilie en zachte boter goed mengen en over de kip verdelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de kip ca. 25-30 minuten.
  • Serveer naar wens met bijvoorbeeld een salade erbij.
  • Enjoy!

Onze tip

Voor de parmezaankorst kun je in plaats van boter ook onze biologische kokosolie gebruiken. Deze kun je, indien nodig, kort in de magnetron opwarmen, zodat de olie zacht wordt.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started