Crumble met kipfilet en prei

Een heerlijk hartige crumble

Crumble met kipfilet en prei
goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 559
Protein 43 g
Fat 29 g
KH 29 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

1 el olijfolie
2 stengels prei, in stukken van ca. 2 cm
2 kipfilet, in stukken van ca. 4 cm
150 g babyspinazie

1.
VOOR DE SAUS:
1 el olijfolie
3 el bloem
250 ml halfvolle melk
250 ml kippenbouillon
2 el miso
zwarte peper

2.
VOOR DE CRUMBLE:
45 g havermout
30 g gemalen amandelen
3 takjes tijm (blaadjes)
45 ml olijfolie
2 el water

Crumble met kipfilet en prei

Een heerlijk hartige crumble

By: Izy Hossack
Een crumble doet je waarschijnlijk aan een zoet dessert denken, maar voor dit recept doen we het helemaal anders en maken we een hartige crumble met kipfilet en prei. Met een knapperige kruimeltopping op basis van tijm en een vulling met bechamelsaus en babyspinazie. Zo bak je een klassieke quiche met kip en prei, zonder dat je daar de vaardigheden van een meesterbakker voor nodig hebt. Met behulp van onze Protein Pancake-bakmix in plaats van bloem zorgt de crumble meteen ook voor een extra eiwitboost.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven).
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens de prei toe. Roer goed door, doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Bak ongeveer 10 minuten tot de prei zacht is en doe de prei dan in een ovenschaal.
  • Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg de stukjes kipfilet toe, bak tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe dan de kipfilet bij de prei in de ovenschaal.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg de spinazie samen met een klein scheutje water toe. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat nog ongeveer 2 minuten staan tot de spinazie geslonken is. Giet vervolgens de spinazie af en voeg toe aan de ovenschaal.
  • Voor de saus: verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een pasta, laat ongeveer 1 minuut koken. Klop geleidelijk de melk erdoor, gevolgd door de kippenbouillon en meng tot een gladde, romige saus. Roer tot slot de miso erdoor en breng op smaak met zwarte peper.
  • Giet de saus over de ovenschaal, en roer door de groenten en kip.
  • Voor de crumble: doe de pancakemix, havermout, amandelen en tijm in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg de olijfolie en het water toe en meng met de hand tot een vochtig, kruimelig mengsel.
  • Verdeel de crumble gelijkmatig over de ovenschaal. Bak ongeveer 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Enjoy!

Onze tip

Heb je zin in nog meer lekkere comfortfoodgerechten, probeer dan ook ons recept voor Champignon Bourguignon.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started