Kip-kerrie met bloemkool en gojibessen
Hartig & zoet
Normaal gesproken vind je onze gojibessen vooral in zoete gerechten. Maar in deze curry combineren we zoet en hartig! Kijk snel hoe je gojibessen nog meer kunt gebruiken.
Preparation
-
Snijd de kip in hapklare stukjes. Was de groenten en snijd ook in stukjes.
-
Hak de knoflook en ui fijn.
-
Verhit een wok of een andere grote pan en laat de groentebouillon daarin warm worden. Roer de currypasta erdoor en voeg ook de kokosmelk toe.
-
Kook het vlees, de aardappelen, knoflook en uien ca. 10-15 minuten in deze vloeibare mix.
-
De overige groenten toevoegen en nog eens 10 minuten koken. Breng op smaak met kerrie, zout, peper en chili.
-
Als de vloeibare mix snel verdampt, kun je nog wat groentebouillon toevoegen. De curry is klaar zodra de groenten zacht zijn.
-
Garneer met de gojibessen en serveer de curry.
- Eet smakelijk!
Wat zit er in een curry?
Een curry kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Een duidelijke richtlijn is er niet. Het gaat om een eenpansgerecht dat je zowel vegetarisch als met vlees of vis kunt bereiden. Een curry bevat meestal ook veel kruiden uit Zuidoost-Azië zoals kerrie, komijn, kurkuma en garam masala. Dankzij de toevoeging van kokosmelk, yoghurt of kaas ontstaat er een lekkere romige consistentie.
Wat zijn gojibessen?
Gedroogde gojibessen worden gezien als de koningin van de superfoods. Vanwege de waardevolle voedingsstoffen vormt de bes al honderden jaren een onderdeel van de traditionele Chinese cultuur. De gojibes staat bekend als de vrucht van het welzijn en lang leven en daarmee zijn onze gojibessen de perfecte energiebron.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken