Kaneelbroodjes
Overheerlijk luchtige snack
Als je de kaneelbroodjes in de oven hebt gezet, ruikt je hele huis binnen no time naar kaneel! Geniet van de zoete, zachte broodjes zonder dikke laag glazuur. Maak in plaats daarvan een lekker romige hazelnootsaus. Dat smaakt er nog veel beter bij!
Preparation
-
Doe de warme melk samen met het gist en de suiker in een grote kom en roer door elkaar en laat vervolgens 10 minuten staan. Let er op dat de melk niet te heet is.
-
Voeg de kokosolie, zout en ei toe en roer met een garde of lepel tot een romig geheel.
-
Doe vervolgens beetje bij beetje het meel erbij en roer verder.
-
Als het deeg te taai lijkt, dek dan de kom af met een handdoek en laat het 45 minuten op kamertemperatuur rusten. Zo zal het deeg zich verdubbelen.
-
Meng in de tussentijd de suiker met kaneel.
-
Bestrooi je werkblad met meel en rol het deeg uit tot een vierkant. Bestrijk met kokosolie en verdeel het kaneel-suiker mengsel erover.
-
Rol het deeg nu op en snijd met een mes in ca. 2 cm dikke plakken.
-
Leg de broodjes in een vorm en laat nog 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bak voor 20-25 minuten goudbruin.
-
Voor de topping meng je de Whey Protein met de melk en bestrijk de afgekoelde kaneelbroodjes hiermee.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Lekker erbij is een gezonde glazuur op basis van roomkaas. Meng wat roomkaas met een beetje suiker of stevia of Whey Protein-eiwitpoeder, citroensap, kokosolie en vanille-extract. Verdeel het over de afgekoelde kaneelbroodjes. Enjoy!
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken