Italiaanse panettone

In miniformaat en met minder suiker

Panettone
goal Muscle Building
Total time 65 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 268
Protein 11 g
Fat 8 g
KH 35 g
Ingredients …

8 Persons

Deine Einkaufsliste

We haalden 8 kleine panettones uit het deeg. 1 stuk bevat 268 kcal en 11 gram eiwit.
1 pakje droge gist
80 ml warm water
1 ei
2 eigeel
1 tl vanille-extract
30 g rietsuiker
45 g Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 citroen (schil)
1 sinaasappel (schil)
270 g speltmeel (bijv. type 630)
40 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
50 g rozijnen
30 g gedroogde kersen, pruimen, cranberries

Italiaanse panettone

In miniformaat en met minder suiker

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Panettone is de beroemde Italiaanse kerstcake. Een licht zoet deeg met de heerlijke smaak van citrusvruchten en sappige, gedroogde vruchten. Omdat niet iedereen een grote panettone-vorm in zijn keukenkastje heeft staan, hebben we het deeg in kleine vormpjes gebakken.

Preparation

  • Meng de gist met het warme water in een kommetje. Zet aan de kant.
    Panettone Rezept
  • Meng in een grote kom het ei, eigeel, vanille-extract, rietsuiker, kokosolie, citroen en sinaasappelschil met een garde of mixer.
  • Voeg het gistmengsel toe en blijf roeren.
  • Gebruik nu een deeghaak en voeg steeds wat bloem en Whey Protein toe. Kneed tot een glad deeg.
    Panettone Rezept
  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het 30 minuten rusten.
  • Voeg de rozijnen en het gedroogde fruit toe en meng opnieuw met de deeghaak.
  • Vorm 8 balletjes van het deeg en doe ze in de vormpjes. Snijd het deeg kruiselings in met een mes. Dek af en laat opnieuw 10 minuten rijzen.
    Panettone Rezept
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de panettone in 15-20 minuten goudbruin.
  • Enjoy!

Onze tip

Als je je aan het Italiaanse recept wilt houden, voeg dan 25 gram gekonfijte sinaasappelschil en citroenschil toe aan het deeg. Maar let op: het suikergehalte van deze ingrediënten is erg hoog.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started