Hummus
De verrukkelijke oosterse dip
Wij kennen niemand die hummus niet lekker vindt. Heerlijk romig en nog lekkerder met een warm stukje Turks brood. Als je denkt dat het moeilijk is om deze oosterse specialiteit zelf te maken, vergis je je. Super makkelijk, vinden wij! In slechts 5 minuten staat je dip al klaar om opgegeten te worden. En je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
Preparation
-
Spoel de kikkererwten af onder water en laat ze uitlekken. Of kook de droge kikkererwten eerst.
-
Mix het citroensap, tahin, knoflook, komijn, water en een beetje zout tot een romig geheel. Je kunt hiervoor een staafmixer of blender gebruiken.
-
Serveer de dip meteen of bewaar het tot maximaal 3 dagen in de koelkast.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Druk voor het serveren met een lepel een kuiltje in de hummus. Giet hier vervolgens wat olijfolie in. Als topping kun je ook komijn, paprikapoeder en wat peterselie gebruiken. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft je hummus ook net dat beetje extra. Geniet van je hummus met wat Turks brood, rauwe groente of een paar sneetjes ovenvers proteïnebrood.Het geheim voor de perfecte hummus
Is tahin. Oftewel, sesampasta. Niets anders dan sesamzaadjes in gemalen vorm. Op deze manier komt het vet, dat zich in de zaadjes bevindt, vrij. Dit vormt zich boven in de pot, net als bij onze biologische pindakaas. Let er bij het kopen van tahin wel op dat het enige ingrediënt sesam is.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken