Lunchgerecht: hartige muffins met zalm

Met een lekkere aardappelsalade erbij

Hartige muffins met zalm
Doel shape
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 564
Eiwitten 32 g
Vetten 13 g
KOOLHYDRATEN 71 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

Een lunch bevat 564 kcal en 32 gram eiwit.
Voor de muffins (dubbele hoeveelheid)
0.25 bos dille
40 g gerookte zalm
1 stengel lente-ui
2 radijsjes
3 eieren
30 g feta
2 el Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
Voor de aardappelsalade (dubbele hoeveelheid)
400 g aardappelen, vastkokend
3 augurken, groot
3 radijsjes
0.5 bos dille
0.5 bos bieslook
3 el halfvolle yoghurt
1 el appelazijn
1 tl mosterd
zout, peper
Voor de snacks
1 wortel
1 stengel bleekselderij
30 g Crunchy Fruits
Crunchy Fruits
Crunchy Fruits
De revolutie van de gedroogde vruchten
4.6/5
4.9900
60 g
()

Lunchgerecht: hartige muffins met zalm

Met een lekkere aardappelsalade erbij

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
In je lunchbox en klaar! Dit heerlijke lunchgerecht helpt je niet alleen om gezond te eten, het is ook nog eens goed voor je portemonnee. We laten je zien hoe je snacks eenvoudig en duurzaam kunt bereiden, en hoe je ze kunt bewaren. En onze crunchy appelringen passen ook nog in je lunchtrommel.

Preparation

  • Breng de aardappelen in zout water aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar koken. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Hak de dille fijn. Snijd dan de zalm, lente-ui en radijsjes in stukjes.
  • Doe de eieren in een kom. Voeg de groenten en zalm toe. Breng op smaak met peper en zout. Brokkel de feta met de hand en voeg samen met de bakproteïne toe aan het mengsel. Goed roeren.
  • Vet de muffinvormpjes in en verdeel het eiermengsel gelijkmatig over de vormpjes. Je kunt 6 muffins maken. Bak ze ca. 15-20 minuten in de oven, tot de eieren gaar zijn.
  • Laat de aardappelen afkoelen, snijd in hapklare stukjes en doe in een schaal.
  • Hak ook de augurken, radijsjes en kruiden klein en voeg toe aan de schaal.
  • Voor de dressing meng je de yoghurt met appelazijn, mosterd, zout en peper. Roer goed en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng alles goed door elkaar.
  • Doe nu 3 muffins en de helft van je salade in je lunchbox. Snijd de wortel en selderijstengel en voeg deze ook toe aan de box.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Kleurrijke aardappelen zijn een lust voor het oog en maken van je salade een hit! Wij hebben gekozen voor aardappelen met een rode schil. Je kunt de schil gewoon laten zitten, als je deze maar goed schoonmaakt.

Welke aardappelen gebruik je voor een aardappelsalade?

Je kunt het beste vastkokende aardappelen gebruiken, zodat je salade geen brei wordt.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen