Hartige pannenkoek
Gevuld met rode bieten, appel en tzatziki
Pannenkoeken, eierkoeken, eierpannenkoeken – wij vinden het allemaal lekker! Wat denk jij van een hartige pannenkoek als lunch of diner? Binnen no time gemaakt en een echte toevoeging aan je fitnesskeuken.
Preparation
-
Klop de eieren en melk in een schaal.
-
Voeg het meel, de bakproteïne en zout toe en meng tot alle klontjes verdwenen zijn.
-
Doe de helft van de margarine in de pan en laat op middelhoog vuur warm worden. Schenk een lepel van het beslag in de pan. De pan draaien, de pannenkoek goudbruin bakken en vervolgens omdraaien.
-
Bak in totaal 4 pannenkoeken. De resterende margarine doe je halverwege nog in de pan.
-
Voor de tzatziki ontpit je de komkommer en rasp deze. Hak de knoflook en kruiden fijn en meng met de resterende ingrediënten.
-
Voor de vulling snijd je de rode bieten en appel in blokjes. Hak de lente-ui en walnoten fijn.
-
Besmeer eerst een kant van de pannenkoek met tzatziki en voeg dan de vulling toe. Naar smaak kun je er nog peper en zout aan toevoegen. Klap nu de onbelegde kant dubbel.
- Eet smakelijk!
Onze tip voor hartige pannenkoeken
Trakteer je gasten op een groene pannenkoek. Pureer ca. 100 gram bladspinazie met de melk en bereid het beslag vervolgens zoals hierboven beschreven. Zo krijg je meer kleur op je bord en je pakt meteen nog wat extra groente mee!
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken