Hartige pannenkoek

Gevuld met rode bieten, appel en tzatziki

Hartige pannenkoek
goal Shape
Total time 25 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 275
Protein 18 g
Fat 10 g
KH 27 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

Het beslag is voor 4 grote pannenkoeken. Eén pannenkoek met vulling bevat ca. 275 kcal en 18 gram proteïne.
1.
Voor de pannenkoek:
2 eieren
200 ml halfvolle melk
70 g speltmeel (bijv. type 630)
30 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
0.5 tl zout
1 el margarine

2.
Voor de tzatziki:
200 g yoghurt, 100 g komkommer, knoflook, munt, dille, citroensap, zout, peper

3.
Voor de vulling:
Rode bieten (voorgekookt), appel, babyspinazie, lente-ui, walnoten

Hartige pannenkoek

Gevuld met rode bieten, appel en tzatziki

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Pannenkoeken, eierkoeken, eierpannenkoeken – wij vinden het allemaal lekker! Wat denk jij van een hartige pannenkoek als lunch of diner? Binnen no time gemaakt en een echte toevoeging aan je fitnesskeuken.

Preparation

  • Klop de eieren en melk in een schaal.
  • Voeg het meel, de bakproteïne en zout toe en meng tot alle klontjes verdwenen zijn.
  • Doe de helft van de margarine in de pan en laat op middelhoog vuur warm worden. Schenk een lepel van het beslag in de pan. De pan draaien, de pannenkoek goudbruin bakken en vervolgens omdraaien.
  • Bak in totaal 4 pannenkoeken. De resterende margarine doe je halverwege nog in de pan.
  • Voor de tzatziki ontpit je de komkommer en rasp deze. Hak de knoflook en kruiden fijn en meng met de resterende ingrediënten.
  • Voor de vulling snijd je de rode bieten en appel in blokjes. Hak de lente-ui en walnoten fijn.
  • Besmeer eerst een kant van de pannenkoek met tzatziki en voeg dan de vulling toe. Naar smaak kun je er nog peper en zout aan toevoegen. Klap nu de onbelegde kant dubbel.
  • Enjoy!

Onze tip voor hartige pannenkoeken

Trakteer je gasten op een groene pannenkoek. Pureer ca. 100 gram bladspinazie met de melk en bereid het beslag vervolgens zoals hierboven beschreven. Zo krijg je meer kleur op je bord en je pakt meteen nog wat extra groente mee!
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started