Hartige havermout met miso-champignons, spinazie en een zachtgekookt eitje

Een soort risotto, maar dan als ontbijt

Hartige havermout met miso-champignons, babyspinazie en een zachtgekookt eitje
Doel shape
Totale tijd 15 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 385
Eiwitten 27 g
Vetten 12 g
KOOLHYDRATEN 37 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

2 middelgrote eieren
300 ml water
30 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
80 g gerolde haver
0.5 blokje kippen- of groentebouillon, verkruimeld (zoutarm)
250 g champignons (gemengde of kastanjechampignons), in plakjes gesneden
0.5 el olijfolie
2 tl witte misopasta
200 g babyspinazie
1 tl sesamzaad
1 radijs, in dunne plakjes
sojasaus

Hartige havermout met miso-champignons, spinazie en een zachtgekookt eitje

Een soort risotto, maar dan als ontbijt

Als je gek bent op porridge, vind je deze hartige havermout vast ook heel lekker. Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar als je het ziet als een soort haverachtige risotto, snap je wel hoe lekker dat kan zijn – ook als ontbijt. En als je er nog een beetje van onze Whey Protein Neutraal doorheen roert, wordt de havermout extra romig en eiwitrijk. Om de voorbereiding ‘s ochtends zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we gekozen voor champignons en spinazie die snel gaar zijn, plus een lekker zachtgekookt eitje voor de eiwitten.

Preparation

  • Breng in een steelpan water aan de kook, laat het zachtjes koken en doe de eieren erin. Kook de eieren 6 minuten, haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze schrikken. Pel de eieren en zet apart.
  • Meng in een kommetje of kannetje 50 ml water met de Whey Protein en roer tot een glad mengsel. Zet opzij.
  • Meng de resterende 250 ml water met de havermout en het bouillonblokje in een kleine pan op hoog vuur. Breng aan de kook, roer goed door, haal vervolgens de pan van het vuur en dek af met een deksel. Laat 5 minuten rusten zodat de haver de vloeistof kan blijven absorberen.
  • Bak intussen in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur de in plakjes gesneden champignons in de olie tot ze goudbruin zijn. Voeg de miso samen met een scheutje water toe aan de pan en roer alles door elkaar, zodat de champignons ermee bedekt zijn. Doe ze in een kom en zet apart.
  • Zet de pan weer op laag vuur en voeg de spinazie toe, roer af en toe tot het geslonken is en haal dan de pan van het vuur.
  • Verwijder het deksel van de pan met haver en roer de Whey Protein Neutraal erdoor. Verdeel de havermout over twee kommen en verdeel vervolgens de spinazie, de miso-champignons en een half eitje erover. Bestrooi met de sesamzaadjes en de in plakjes gesneden radijsjes. Sprenkel er naar smaak nog een beetje sojasaus overheen.
  • Eet smakelijk!

Onze tip: speldenknophaver

Als je speldenknophaver kunt krijgen (ook wel bekend als staalgesneden haver) kun je die gebruiken in plaats van gerolde haver. Staalgesneden haver heeft een veel vastere textuur, waardoor het perfect is voor dit 'risotto-achtige' havergerecht. Het heeft een langere kooktijd dan gerolde haver, maar als je de haver een nachtje laat weken voordat je het kookt, kun je de kooktijd aanzienlijk verkorten.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love