Hartige galettes met babyspinazie, ham en gruyère

Klassieke Bretonse pannenkoeken met extra proteïne

Hartige galette gevuld met ei, spinazie en ham met een kopje thee
goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 265
Protein 28 g
Fat 12 g
KH 10 g
Ingredients …

6 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE CRÊPES:
240 ml water
1 ei
Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)

2.
VOOR DE VULLING:
6 eieren
60 g gruyère, geraspte
300 g babyspinazie
6 plakjes magere ham
Een beetje zwarte peper

Hartige galettes met babyspinazie, ham en gruyère

Klassieke Bretonse pannenkoeken met extra proteïne

By: Izy Hossack
Een galette is een traditioneel gerecht uit Bretagne. Een hartige crêpe, meestal gemaakt van boekweitmeel en gevuld met heerlijke ingrediënten zoals in dit geval gruyère, ham, ei en babyspinazie. Met behulp van onze Protein Pancakes-bakmix hebben we de galettes van een extra portie eiwit voorzien.

Preparation

  • Meng het water, de Protein Pancake-mix en het ei in een mengkom tot een dun, glad beslag. Bestrijk een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag met een dun laagje olie en verwarm op middelhoog vuur.
  • Giet ongeveer 60 ml beslag in de koekenpan en draai de pan rond zodat je een dunne crêpe krijgt die de hele pan bedekt. Bak de crêpe goudbruin, draai 'm dan om en bak ook de andere kant goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord en bak nog even door tot het pannenkoekenbeslag op is.
  • Laat de koekenpan op het vuur staan en bestrijk met nog wat olie. Breek er een paar eieren in en bak op middelhoog vuur tot de onderkant gaar is, maar de bovenkant nog een beetje nat. Schep de eieren op een bord en zet even apart. Herhaal met de rest van de eieren.
  • Laat de spinazie slinken, ongeveer 2-3 minuten in een pan met deksel op middelhoog vuur. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  • Zo maak je de galettes: leg een crêpeje in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een zesde van de spinazie, 1 plakje ham en ongeveer 10 g geraspte kaas toe. Leg vervolgens een van de voorgekookte eieren erop en vouw de randen van de crêpe naar binnen tot een vierkant. Doe het deksel op de pan en bak tot de bovenkant van het ei gestold is. Schep de galette uit de pan op een bord en serveer.
  • Enjoy!

Onze tip

Met onze Protein Pancake-mix kun je echt alle kanten op. Je kunt er heerlijk zoete pannenkoeken mee bakken zoals deze Protein Pancakes met pistache of een hartig ontbijtje mee maken zoals met deze hartige veganistische wafels.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started