Aziatisch groentepannetje

Met romige pindasaus

Aziatisch groentepannetje
Doel shape
Totale tijd 15 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 335
Eiwitten 20 g
Vetten 10 g
KOOLHYDRATEN 31 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

De totale portie bevat 335 kcal.
150 g broccoli
1 kleine wortel
0.5 rode paprika
150 g rode kool
5 champignons
1 kleine ui

1.
Voor de saus:
2 el sojasaus
1 tl agavesiroop (of honing)
een beetje water om te verdunnen
zout, peper, chili, koriander en limoen of chiazaad om te garneren

Aziatisch groentepannetje

Met romige pindasaus

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Een Aziatische roerbakschotel met pindakaas. Of dat lekker is? En of! Naast zoete gerechten tover je met onze biologische pindakaas ook de lekkerste hartige gerechten op tafel. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een mum van tijd een heerlijke, pittige pindasaus klaar. En die past echt overal bij. Bij een Aziatisch groentepannetje. Bij rijst. Bij summer rolls. Bij een lekkere kipspies.

Preparation

  • Snijd de groenten in hapklare stukjes.
  • Doe een beetje water in de pan en laat het warm worden. Bak vervolgens de uien glazig.
  • Voeg de broccoli en wortel toe. Enkele minuten later ook de champignons en paprika.
  • Laat het ca. 10 minuten doorsudderen tot de groenten zacht zijn, maar nog wel een bite hebben. Als de pan te droog is, voeg dan nog wat water toe. Met zout, peper en chili op smaak brengen.
  • Voor de dressing meng je de pindakaas met sojasaus, agavesiroop en 2-3 el water.
  • Tot slot doe je ook de rode kool in de pan en roer deze door het geheel. Schenk de saus over de groenten.
  • Serveer met verse koriander en limoen of chiazaad.
  • Eet smakelijk!

Aziatisch groentepannetje: caloriearm bakken

Voor dit gerecht maken we gebruik van een truc zodat "lekker" ook caloriearm blijft. We bakken niet in olie, zoals je normaal gesproken waarschijnlijk doet, maar in een beetje water. Dat betekent niet dat je vanaf nu al je gerechten op deze manier moet klaarmaken. Alleen als je calorieën wilt besparen, is dit een goede en simpele manier. Als je een eetlepel olie weglaat, bespaar je al meer dan 100 kcal.

Onze tip bij het bakken

Kies je toch voor olie, dan is kokosolie ideaal om in te bakken en braden, omdat het erg hittebestendig is. Daarnaast is het dankzij de antioxidatieve eigenschappen en waardevolle vetzuren licht verteerbaar en levert het langdurig energie.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren