Groentepizza met paarse pesto

Pizza bakken makkelijk gemaakt

Gemüsepizza mit Rotkohl Pesto
goal Muscle Building
Total time 60 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 576
Protein 33 g
Fat 26 g
KH 32 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
Voor het deeg:
200 g Protein Pizza
Protein Pizza
Protein Pizza
Next level Italiaanse traditie.
4/5
€ 12,99
500g (5 pizza's)
(€ 2,60/100 g)
200 ml water, lauwwarm

2.
Voor de pesto:
250 g rodekool
2 el olijfolie
2 el water
1 Saft einer citroen (het sap)
1 teentje knoflook
20 g cashewnoten, geweekt
zout
peper

3.
Voor het beleg:
0.5 rode ui
80 g aubergine
60 g courgette
50 g artisjokken (uit glas)
20 g babyspinazie
0.5 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
Optionele toppings: verse kruiden, pittige olie

Groentepizza met paarse pesto

Pizza bakken makkelijk gemaakt

By: Anne-Sophie Hoffman
De beroemde pizza margeritha doet het altijd goed, maar daarna verlangen we meestal wel naar onze dagelijkse portie groenten. Daarom hebben we de Italiaanse klassieker vandaag omgetoverd tot een pittige groentepizza. En voorzien we het gerecht niet alleen van de nodige vitamines, maar geven het met onze zelfgemaakte rodekoolpesto ook een mooie paarse kleur.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ingredients:
    200 g Protein Pizza , 200 ml water
    Meng de Protein Pizza-bakmix met het water en kneed met je handen tot een glad deeg. Verdeel het deeg in tweeën.
  • Rol de twee pizzadeegballen op een met bloem bestoven werkblad (diameter ca. 26 cm) uit.
  • Leg de twee pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
  • Ingredients:
    250 g , 1 teentje knoflook , 1 Saft einer citroen (het sap) , 2 el , 2 el water , 20 g cashewnoten
    Maak ondertussen de pesto: hak de rodekool fijn en doe in een krachtige blender. Pel de knoflook en doe deze samen met het citroensap, de olijfolie, het water en de cashewnoten in de blender. Pureer fijn.
  • Ingredients:
    peper , zout
    Breng op smaak met peper en zout.
  • Ingredients:
    0,5 tl Kokosolie
    Verwarm de kokosolie in een hete pan.
  • Ingredients:
    80 g aubergine
    Snijd de aubergine in lange reepjes en rooster 4-5 minuten op middelhoog tot hoog vuur.
  • Ingredients:
    0,5  ui , 50 g artisjokken , 60 g courgette
    Snijd ondertussen de ui in fijne ringen, de artisjokken in blokjes en maak van de courgettes fijne spaghetti met behulp van een spiralizer.
  • Bestrijk het voorgebakken pizzadeeg met pesto en beleg met de aubergine, artisjokken en uienringen.
  • Bak de groentepizza nog 15 minuten krokant.
  • Ingredients:
    20 g babyspinazie
    Haal de pizza uit de oven en beleg hem met de courgettepasta en babyspinazie.
  • Verfijn naar wens met verse kruiden en hete olie.
  • Enjoy!
Our tip Groentepizza met paarse pesto

Onze tip: groentepizza voor de lente

Je kunt met de groentepizza per seizoen variëren. In het voorjaar maak je er met verschillende groene ingrediënten een lentepizza van die je hele dag een verzadigd gevoel geeft.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started