Groentechips

Zelf vetarme chips maken

Zelf groentechips maken
Doel shape
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 235
Eiwitten 4 g
Vetten 9 g
KOOLHYDRATEN 34 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

200 g zoete aardappel
100 g rode biet
100 g pastinaak
zeezout, peper, takjes rozemarijn (optioneel)

Groentechips

Zelf vetarme chips maken

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Onze groentechips houden zich aan hun belofte! Ze zijn heerlijk crunchy en bestaan ​​voornamelijk uit groenten, zonder veel franje. En in tegenstelling tot de groentechips uit de supermarkt bevat dit recept beduidend minder vet. Neem dus even de tijd en maak zelf je eigen chips klaar. Het is zeker de moeite waard!

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- / onderwarmte).
  • Was, schil en snijd de groenten met een groentesnijder of een scherp mes in dunne plakjes (ongeveer 2 mm).
  • Doe de groenteplakjes in een kom. Voeg kokosolie, peper en een paar takjes rozemarijn toe en meng alles goed met je handen.
  • Leg de groenteplakken uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de chips in 40-50 minuten krokant. Halverwege de baktijd omdraaien.
  • Bestrooi de groentechips met zeezout, laat iets afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn en doe de chips in een kom.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren