Granita van appel

Verleidelijk dessert zonder suiker

Granita van appel
Doel shape
Totale tijd 200 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 16
Eiwitten 1 g
Vetten 0 g
KOOLHYDRATEN 2 g
Ingredients …

4 Persons

Je boodschappenlijstje

170 ml water
150 g stevia (of erythritol)
3 citroenen, het sap
optionele toppings: schijfjes citroen, verse munt

Granita van appel

Verleidelijk dessert zonder suiker

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Een aanrader voor de zomer! Geen dessert is zo verfrissend als een granita. Maar ook in de koudere maanden kan het een heel lekker toetje zijn. Zo fruitig en zo licht – ook heerlijk na een uitgebreid diner. Of serveer de granita als lekker aperitiefje met een scheutje mousserende wijn, laat het volgende feest maar komen!

Preparation

  • Doe het water in een kleine steelpan en voeg de stevia toe. Verwarm op middelhoog vuur.
  • Roer af en toe, tot de suiker volledig is opgelost. Haal dan de pan van het fornuis.
  • Doe de Sparkling Energy Water en het citroensap ook in de pan en roer erdoor. Laat de vloeistof even afkoelen.
  • Giet de vloeistof in een bakje. Zet in de vriezer.
  • Haal na 1 uur de granita uit de vriezer en roer met een vork. Zet het daarna weer terug in de vriezer.
  • Herhaal dit proces elk uur totdat de granita helemaal bevroren is. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 uur.
  • Verdeel de granita met een ijsschep over de glazen. Garneer met partjes citroen en verse munt.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Je kunt de granita ook met Sparkling Energy Water maken. Een cleane energiedrank met natuurlijke cafeïne die je helpt om je ​​vermoeidheid te vergeten. Perfect voor lange nachten!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren