Gnocchi met ricotta en aspergepeso

Met pesto van groene asperges en doperwten

Gnocchi met ricotta en pesto van groene asperges en doperwten
goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 506
Protein 26 g
Fat 25 g
KH 43.5 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE PESTO:
250 g asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
2 el extra vergine olijfolie
20 g verse basilicum
0.5 citroen (het sap)
10 g Parmezaanse kaas, geraspt
15 g pompoenpitten, geroosterd
Een snufje zout

2.
VOOR DE GNOCCHI:
250 g verse ricotta
1 ei (middelgroot)
80 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
10 g Parmezaanse kaas, geraspt
200 g doperwten (bevroren)

Gnocchi met ricotta en aspergepeso

Met pesto van groene asperges en doperwten

By: Izy Hossack
Luchtige, huisgemaakte gnocchi met ricotta, geserveerd met een frisse lentepesto gemaakt van groene asperges, doperwten en basilicum. Ontzettend lekker, maar ook heel leuk om te maken.

Preparation

  • Voor de aspergepesto: snijd de puntjes van de asperges en leg ze opzij voor later. Doe de rest van de asperges in een kleine koekenpan, voeg wat water toe en dek af met een deksel. Zet op hoog vuur op het fornuis en kook 2-3 minuten tot de asperges heldergroen en een beetje zacht zijn.
  • Giet af en doe de gekookte asperges samen met de overige ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine. Mix alles door elkaar en voeg koud water toe tot de pesto een lekker dikke consistentie krijgt.
  • Voor de gnocchi: druk de ricotta eerst aan om het overtollige vocht te verwijderen. Leg de ricotta hiervoor op twee stukken keukenrol. Bedek met nog twee stukken keukenrol en druk aan zodat de kaas een plat rondje vormt. Haal de bovenste twee lagen keukenrol eraf en doe de uitgelekte ricotta vervolgens in een middelgrote kom.
  • Meng het ei en de Parmezaanse kaas door de ricotta tot een glad mengsel. Voeg dan ook de Instant Oats toe en roer kort door elkaar.
  • Spreid het deeg uit op een werkblad dat (licht) is bestrooid met Instant Oats en bestuif de bovenkant met nog een beetje Instant Oats om plakken te voorkomen. Snijd het deeg in vieren.
  • Neem een kwart van het deeg en rol uit tot een rol van ongeveer 1,5 cm dik, indien nodig licht bestrooid met Instant Oats om plakken te voorkomen. Snijd in stukken van ongeveer 2 cm en leg ze op een met Instant Oats bestrooide bakplaat. Herhaal met de andere kwarten deeg totdat je alle gnocchi hebt gevormd.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de gnocchi in de pan en roer voorzichtig. Laat op hoog vuur koken tot de gnocchi boven komen drijven en voeg dan ook de doperwten en aspergepunten toe. Kook nog een minuut, giet af en doe ze dan weer terug in de pan en roer de helft van de pesto erdoor.
  • De rest van de pesto kun je in een afgesloten bakje nog ongeveer 1 week in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren.
  • Enjoy!

Onze tip: een voorraadje gnocchi

Je kunt de gnocchi in grote hoeveelheden maken en invriezen voor gemakkelijke doordeweekse maaltijden. Vries de gnocchi na het vormen (voordat je ze hebt gekookt) in op een bakplaat. Eenmaal bevroren, doe je ze in een hersluitbare diepvrieszak en kun je de gnocchi in de diepvries nog maximaal 3 maanden bewaren. Als je ze klaarmaakt, gooi je de bevroren gnocchi gewoon meteen in kokend water, je hoeft ze niet eerst te ontdooien.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started