Glutenvrije crêpes

Lekker licht & luchtig

Recept voor crêpes
Doel shape
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 115
Eiwitten 5 g
Vetten 4 g
KOOLHYDRATEN 14 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje

Het beslag is voor ongeveer 6 personen. Je maakt er 12 tot 15 crêpes van - of zelfs nog meer als je ze heel dun bakt!
2 eieren
60 g rijstmeel
110 g maïzena
30 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
2 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
500 ml melk
1 snufje zout
1 scheutje vanille-extract
de schil van een biologische citroen

Glutenvrije crêpes

Lekker licht & luchtig

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Iedereen houdt van crêpes – daarover bestaat geen twijfel. Wij hebben een sportief recept voor je bedacht: met 160 calorieën per 100 gram. Dat zijn slechts 100 calorieën per crêpe! Het hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf welke vulling je gaat gebruiken. Maar dankzij deze luchtige variant speelt dat gelukkig niet zo’n grote rol meer. Hier vind je niet alleen het recept, maar ook een paar tips en trucs om een echte “pannenkoekenpro” te worden!

Preparation

  • Doe de rijstmeel, Whey Protein en maïzena in een schaal en mix goed. Druk met een houten lepel in het midden een kuiltje.
  • Maak de kokosolie vloeibaar in de magnetron. Meng in een andere schaal de eieren, melk en kokosolie.
  • Giet het vloeibare deeg in het kuiltje en meng alles goed met een garde of houten lepel. Roer vanuit het midden, zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Roer nu ook de vanille-extract, citroenschil en zout erdoorheen.
  • Je kunt het beste een pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag gebruiken. Verhit deze op hoog vuur. Je kunt de pan voor het bakken invetten met een beetje kokosolie.
  • Schenk een lepel beslag in het midden van de pan en verdeel het over het hele oppervlak van de pan door de pan te kantelen.
  • Bak 2-3 minuten, totdat de randen niet meer aan de pan plakken. Draai nu de crêpe om en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Als de crêpe klaar is, leg je deze op een groot bord. De volgende leg je er bovenop, waardoor ze zacht blijven.
  • Eet smakelijk!

Hoe bak je crêpes zonder klontjes?

Het geheim is het kuiltje! Maak voordat je alle ingrediënten samenvoegt, eerst een kuiltje in het bloemmengsel. De truc is dat de vloeistof zich niet volledig met het meel vermengt. Door gelijkmatig te roeren vormt zich geleidelijk aan een homogeen beslag. Zonder klontjes. Maar als er toch één of twee klontjes zijn binnengeslopen - geen paniek. Een kleine truc: meng het beslag nog 2 tot 3 minuten met een staafmixer. Probleem opgelost!

Crêpejes zonder vulling

Goed idee. Zo bespaar je de nodige calorieën. Het is dan wel belangrijk dat je crêpebeslag vol aroma's zit. Wij gebruiken bijvoorbeeld vanille en citroenschil. Natuurlijk kun je ook spelen met smaken. Je kunt ook verschillende likeuren of sinaasappelaroma's gebruiken. Of wat dacht je van onze Whey Protein Cocos Crisp? Deze past perfect bij het aroma van biologische kokosolie. Voor een nog sterkere vanillesmaak kun je ook een vanillestokje toevoegen. Schraap het vanillemerg eruit en laat het 15 minuten in de warme melk trekken.

Waarom mislukt de eerst crêpe altijd?

Dit vragen wij ons nou ook altijd af. Meestal komt het omdat de pan nog niet heet genoeg is. Het resultaat: de crêpe is niet goed gebakken en daardoor lastig om te draaien. Zorg er dus altijd voor dat de pan in het begin goed warm is. Als je merkt dat de crêpes te snel bakken, kun je het vuur altijd weer lager zetten.

Hoe lang kun je crêpebeslag bewaren?

Zet je beslag in de koelkast en je kunt het ongeveer 2 dagen bewaren. Maar vanwege de eieren moet je niet te lang wachten met de bereiding. Nog beter: gebruik al het beslag en bewaar de restjes crêpes - gewikkeld in folie - in de koelkast. Zo kun je ze ook heel makkelijk weer opwarmen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen