Gevulde zoete aardappel

Aardappel uit de oven met groentevulling

Gefüllte Süßkartoffel
Doel muscle_definition
Totale tijd 50 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 570
Eiwitten 14 g
Vetten 15 g
KOOLHYDRATEN 86 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

300 g Zoete aardappel
1 Tomaat
1 Rode ui
1 Avocado
60 g Kidneybonen
1 el Yoghurt naar keuze
Zout, peper, chilivlokken, koriander, citroen

Gevulde zoete aardappel

Aardappel uit de oven met groentevulling

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Rijk gevuld en gewoon lekker. Een recept waar je eigenlijk niets fout kan doen. Deze zoete aardappel uit de oven kun je met alles vullen wat je lekker vindt. Bij ons zit de aardappel volgepropt met groenten. De perfecte mix van complexe koolhydraten, eiwitten en waardevolle vetten.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de zoete aardappel. Leg op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Laat voor ca. 45 minuten bakken, tot de aardappel zacht is.
  • In de tussentijd kun je de tomaten en uien snijden. Meng met de avocado in een schaal. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  • Snijd de aardappel in het midden open. Voeg de kidneybonen toe en garneer dan met de avocadomix en koriander.
  • Je kunt eventueel nog wat yoghurt en citroensap als topping erover verdelen.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Het recept kun je ook gebruiken voor gewone aardappelen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen