Gesmolten chocoladetaart

Voor echte chocoholics

Eiwitrijke chocolade-lavacake waar al een hap uit genomen is
goal Shape
Total time 30 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 471
Protein 13 g
Fat 40 g
KH 16 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

25 g pure chocolade
20 g Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 el Anona Whey Chocolate NZMP 330g
Anona   Whey Chocolate NZMP 330g
Anona Whey Chocolate NZMP 330g
5/5
9.9500

()
1 tl kokosbloesemsuiker
1 ei, gesplitst
1 tl Protein Cream Hazelnoot
Protein Cream Hazelnoot
Protein Cream Hazelnoot
Chocoladepasta met 85% minder suiker.
4.8/5
€ 5,99
200 g
(€ 3,00/100 g)
Een beetje ongezoet cacaopoeder, om de lavacake mee te bestuiven

Gesmolten chocoladetaart

Voor echte chocoholics

By: Izy Hossack
Er zijn niet veel dingen lekkerder dan een lekker kleffe chocolade-lavacake als toetje. We hebben de klassieker nog een beetje beter gemaakt door er een lepel van onze Protein Cream hazelnoot aan toe te voegen. Serveer de gesmolten chocoladetaart met een lepel yoghurt – een frisse, romige topping als tegenhanger voor de zoetheid van de cake.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven).
  • Smelt de chocolade en de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom en roer tot ze net gesmolten zijn. Haal vervolgens de kom uit de pan en zet opzij zodat het een beetje kan afkoelen.
  • Voeg de Whey Protein en de eierdooier toe aan de gesmolten chocolade en meng tot een glad geheel.
  • Klop het eiwit in een aparte, schone kom stijf en meng vervolgens de kokosbloesemsuiker erdoor.
  • Meng de helft van het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel om het luchtig te maken. Voeg dit mengsel toe aan de kom met eiwit en meng voorzichtig door elkaar.
  • Vet een ramekin of een kleine, hittebestendige schaal in met een dun laagje kokosolie en bestuif met wat cacaopoeder. Zet op een bakplaat.
  • Giet het deeg in de vorm en schep een lepel Protein Cream in het midden. Bak ongeveer 10-12 minuten, tot de randen stevig zijn maar het midden nog vloeibaar.
  • Laat de lavacake een klein beetje afkoelen, zet dan op een bord en serveer warm.
  • Enjoy!

Onze tip: karamel in plaats van hazelnoot

Als je niet van hazelnoot houdt, maak de gesmolten chocoladetaart dan met een vulling van onze Protein Cream Salted Caramel.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started