Geroosterde wortel-gembersoep met citroengras

Met Whey Protein voor een extra romige textuur

Twee kommen met geroosterde wortel-gembersoep
goal Shape
Total time 30 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 275
Protein 18 g
Fat 8 g
KH 34 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

300 g wortelen, grofgesneden
1 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 ui, in dunne plakjes
2 tl gember, geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroengras, geplet en fijngehakt
4 kaffir limoenblaadjes, in plakjes
1 el rode Thaise currypasta
500 ml kippenbouillon
30 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
Optionele toppings: verse koriander, zwarte sesamzaadjes, fijngesneden lente-ui, magere yoghurt

Geroosterde wortel-gembersoep met citroengras

Met Whey Protein voor een extra romige textuur

By: Izy Hossack
We hadden weer eens zin om wortelsoep te maken. Dit keer gaan we voor een rijke soep met een fris-pittige smaak en voorzien we de soep van een beetje meer pit met Thaise rode currypasta, citroengras en kaffir limoenblaadjes. Door de wortelen eerst te roosteren, worden ze zachter en wat zoeter en pittiger van smaak, en maken ze de soep lekker romig. En dankzij onze Whey Protein Neutraal wordt de soep wat meer vullend en het eiwitpoeder geeft de soep een romiger mondgevoel.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven). Doe de helft van de kokosolie op een bakplaat en laat dit in ongeveer 1 minuut in de oven vloeibaar worden.
  • Voeg vervolgens ook de wortelen toe aan de bakplaat en schep ze om met de kokosolie. Rooster de wortelen ongeveer 20 minuten tot ze aan de randen goudbruin beginnen te worden.
  • Verhit ondertussen de resterende kokosolie in een middelgrote pan. Voeg de ui toe en bak ongeveer 7-10 minuten op middelhoog vuur tot de ui bruin begint te worden.
  • Voeg de gember, knoflook, citroengras en kaffir limoenblad toe. Bak en roer ongeveer 1 minuut en roer dan de currypasta erdoor (ook ongeveer 1 minuut). Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog ongeveer 10-15 minuten sudderen.
  • Doe de geroosterde wortelen samen met de inhoud van de pan en de Whey Protein in een blender. Meng tot een glad geheel.
  • Verdeel over 2 soepkommen en serveer met toppings naar keuze.
  • Enjoy!
Als je van deze soep een complete maaltijd wilt maken, roer er dan vlak voordat je de soep serveert nog een beetje van onze gekookte Protein Pasta doorheen.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started