Gebakken loempia’s

Met een romige, eiwitrijke pindasaus

Gebakken loempia's
goal Healthy Eating
Total time 40 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 149
Protein 7 g
Fat 8 g
KH 12 g
Ingredients …

6 Persons

Deine Einkaufsliste

2 middelgrote wortelen, geraspt
0.25 kleine krop rode kool, fijngesneden
75 g taugé
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 tl maizena
0.5 tl knoflookpoeder
0.25 tl gemalen witte peper
0.25 tl gemalen gember
6 vellen filodeeg
1 el plantaardige olie

1.
VOOR DE PINDASAUS:
60 g Pindakaas
Pindakaas
Pindakaas
De lekkere proteïnesnack
4.5/5
4.9900
250 g pot
()
1.5 el lichte sojasaus
0.5 el appelciderazijn
0.5 tl sesamolie
2 el Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
3 el water

Gebakken loempia’s

Met een romige, eiwitrijke pindasaus

By: Izy Hossack
Wist jij dat je loempia’s ook heel makkelijk zelf kunt maken? Vandaag gaan we voor krokant gebakken loempia’s, gevuld met geraspte groenten en op smaak gebracht met gember, knoflook en witte peper. Voor het deeg gebruiken we filodeeg, bestreken met een beetje olie, en superkrokant gebakken. En de beste pindasaus maak je met onze biologische pindakaas en Whey Protein Neutraal, waardoor de saus lekker vol en romig van smaak wordt.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven).
  • Doe de wortel, kool en taugé in een middelgrote koekenpan op matig vuur en dek af met een deksel. Laat 4 minuten stomen en verwijder het deksel om af en toe te roeren. Schep de groenten en de lente-uitjes in een grote kom en voeg de maizena, het knoflookpoeder, de witte peper en de gemalen gember toe. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de vellen filodeeg in zes vierkanten van ongeveer 20 cm. Leg 2 volle eetlepels van het groentemengsel in het midden van een vel deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een loempia. Herhaal dit tot alle vulling en het deeg op zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de helft van de olie. Leg de loempia's in de ovenschaal en bestrijk de bovenkant met de rest van de olie. Bak ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Meng voor de saus de pindakaas, sojasaus, azijn en sesamolie in een kleine kom tot een glad mengsel. Voeg de Whey Protein toe en roer kort door tot je een dik mengsel hebt. Voeg vervolgens het water toe en roer tot een gladde, romige saus (een kleine garde komt hier goed van pas).
  • Serveer de loempia's warm met de pindasaus.
  • Enjoy!

Onze tip

Filodeeg is overal verkrijgbaar en daarom hebben we het voor deze loempia's ook gebruikt. Maar als je loempiavellen kunt vinden (meestal op de diepvriesafdeling van de Chinese kruidenierswinkel): die worden in de oven nóg knapperiger dan filodeeg.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started