Fitness Focaccia

Basisrecept voor luchtig brood

Recept voor focaccia
Doel muscle_building
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 2233
Eiwitten 98 g
Vetten 84 g
KOOLHYDRATEN 262 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

De hele focaccia bevat 2233 kcal en 98 g eiwit. De voedingswaarden per stuk zijn afhankelijk van het aantal stukken dat je eruithaalt.
1 zakje droge gist
300 ml water, lauwwarm
2 tl honing
270 g speltmeel
100 g volkoren speltmeel (of nog meer speltmeel)
60 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
2 tl zeezout
5 el olijfolie
toppings: rozemarijn en zeezout

Fitness Focaccia

Basisrecept voor luchtig brood

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Van dit lichte en luchtige recept voor focaccia word je heel blij. Grote kans dat het een van je favoriete recepten wordt! De bereiding is heel eenvoudig en het resultaat is ongelooflijk lekker. Een portie Whey Protein in het deeg zorgt voor de nodige voedingswaarden en laat zien dat je eiwitpoeder op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken. Eet de focaccia met een frisse salade, als sandwich of neem hem mee voor bij de BBQ.

Preparation

  • Meng in een grote schaal de gist, lauwwarm water en honing. Laat 4 minuten staan, tot er belletjes ontstaan.
  • Voeg het meel, Whey Protein en zout toe. Mix met een kooklepel tot er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Schenk 2 el olijfolie in een andere grote kom. Leg het deeg erin en dek af met een theedoek. Laat het nu 2-3 uur staan, tot het volume zich verdubbeld heeft.
  • Vet de bakplaat of braadvorm in met 1 el olijfolie.
  • Haal de theedoek van het deeg. Druk met je handen in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen. Kneed het deeg nog licht door in de schaal. Vorm dan een bal en leg deze op de bakplaat.
  • Laat het deeg nu nogmaals afgedekt ca. 1 uur staan.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Trek het deeg met je handen uit elkaar tot het de gewenste vorm heeft. Druk er met je vingers kleine gaatjes in. Schenk ca. 2 el olijfolie in de gaatjes. Strooi als laatste zeezout en rozemarijn over het deeg.
  • Laat de focaccia 20-30 minuten bakken, tot de bovenkant goudbruin is.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Naast een simpele focaccia met olijfolie en zeezout, zijn er nog veel meer manieren om dit recept te pimpen. Denk bijvoorbeeld aan tomaatjes, olijven, artisjokken, uien, knoflook of groene asperges in het deeg. Dit maakt het brood nog intensiever qua smaak!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen