Fitness-arancini

In de oven gebakken rijstballetjes met mozzarella

Arancini
Doel muscle_building
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 234
Eiwitten 12 g
Vetten 7 g
KOOLHYDRATEN 29 g
Ingredients …

3 Persons

Je boodschappenlijstje

Van dit recept maak je ongeveer 9 arancini. 1 arancini bevat 234 kcal en 12 g eiwit.
1 el olijfolie
1 ui, in blokjes gesneden
300 g risottorijst, droog
1.2 l groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
80 g mozzarella (light)
1 ei
100 g Protein Flakes
Protein Flakes
Protein Flakes
De ultieme proteïne-kick van de Bodensee.
4.5/5
€ 9,99
300 g blik
(€ 33,30/1 kg)
zout, peper, olijfolie (spray)
tomatensaus (optioneel)

Fitness-arancini

In de oven gebakken rijstballetjes met mozzarella

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Met dit recept waan je je even in Italië. Arancini zijn gefrituurde rijstballetjes uit de Siciliaanse keuken. In onze foodspring-keuken worden ze natuurlijk niet gefrituurd, maar vetarm in de oven gebakken. Dankzij de knapperige paneerlaag van Protein Flakes zijn ze ook nog glutenvrij en zitten ze boordevol proteïne.

Preparation

  • Verwarm de olijfolie in de pan en bak de uien glazig.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig wordt. Blus af met een beetje groentebouillon en blijf roeren.
  • Schep steeds weer een beetje bouillon erbij en blijf roeren. Voeg steeds maar zoveel bouillon toe zodat de rijst net bedekt is.
  • Als de rijst na 20 minuten gaar is, voeg je Parmezaanse kaas toe en roer het goed door elkaar. Laat het geheel afkoelen.
  • Snijd de mozzarella in 9 blokjes. Maak van de risotto 9 vuistgrote ballen en verwerk daar een stuk mozzarella in.
  • Breek een ei en klop het in een kom. Pureer de Protein Flakes fijn met een mixer en verdeel ze op een plat bord.
  • Doop iedere bal eerst in het ei en rol hem dan door de fijngemalen Protein Flakes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de arancini op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Besprenkel met olie en bak ze in 25-30 minuten goudbruin.
  • Serveer naar smaak met tomatensaus.
  • Eet smakelijk!

Met welke rijst maak je arancini?

Gebruik voor de arancini een risottorijst - rijst met een ronde korrel. Soorten als Arborio, Vialone en Carnaroli. Bij de arancini is het heel belangrijk dat de rijst nog een bite heeft, zoals bij risottorijst het geval is.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen