Fitness-arancini
In de oven gebakken rijstballetjes met mozzarella
Met dit recept waan je je even in Italië. Arancini zijn gefrituurde rijstballetjes uit de Siciliaanse keuken. In onze foodspring-keuken worden ze natuurlijk niet gefrituurd, maar vetarm in de oven gebakken. Dankzij de knapperige paneerlaag van Protein Flakes zijn ze ook nog glutenvrij en zitten ze boordevol proteïne.
Preparation
-
Verwarm de olijfolie in de pan en bak de uien glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig wordt. Blus af met een beetje groentebouillon en blijf roeren.
-
Schep steeds weer een beetje bouillon erbij en blijf roeren. Voeg steeds maar zoveel bouillon toe zodat de rijst net bedekt is.
-
Als de rijst na 20 minuten gaar is, voeg je Parmezaanse kaas toe en roer het goed door elkaar. Laat het geheel afkoelen.
-
Snijd de mozzarella in 9 blokjes. Maak van de risotto 9 vuistgrote ballen en verwerk daar een stuk mozzarella in.
-
Breek een ei en klop het in een kom. Pureer de Protein Flakes fijn met een mixer en verdeel ze op een plat bord.
-
Doop iedere bal eerst in het ei en rol hem dan door de fijngemalen Protein Flakes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de arancini op een met bakpapier belegde bakplaat.
-
Besprenkel met olie en bak ze in 25-30 minuten goudbruin.
-
Serveer naar smaak met tomatensaus.
- Eet smakelijk!
Met welke rijst maak je arancini?
Gebruik voor de arancini een risottorijst - rijst met een ronde korrel. Soorten als Arborio, Vialone en Carnaroli. Bij de arancini is het heel belangrijk dat de rijst nog een bite heeft, zoals bij risottorijst het geval is.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken