Eiwitrijke pompoenmuffins

Herfstige low-carb muffins

pompoenmuffins
goal Shape
Total time 40 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 132
Protein 12 g
Fat 7 g
KH 4 g
Ingredients …

10 Persons

Deine Einkaufsliste

200 g pompoenpuree
200 g yoghurt (1,5% vet)
2 eieren
100 g gemalen amandelen
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder

1.
Voor de frosting:
200 g magere kwark
0.5 tl kaneel

Eiwitrijke pompoenmuffins

Herfstige low-carb muffins

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Pompoen smaakt niet alleen ontzettend lekker in de soep, je kunt er ook de lekkerste taarten mee bakken. De pompoen geeft het muffindeeg een zoete smaak en zorgt voor een aangenaam nootachtig aroma. Met dit recept voor pompoenmuffins kun je heerlijk genieten van een tussendoortje – zonder dat je meteen een winters vetlaagje creëert.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ (boven-/ onderwarmte).
  • Meng de pompoenpuree, yoghurt en eieren in een kom.
  • Voeg vervolgens de gemalen amandelen, Whey Protein, Flavour Kick, kaneel en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg over 10 muffinvormpjes en bak ze 20-25 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de frosting (glazuur) tot een gladde crème. Zet in de koelkast.
  • Zodra de pompoenmuffins zijn afgekoeld, versier je ze met de frosting.
  • Enjoy!
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started