Eiwitrijke pastasalade met rode bietendressing

Verse mango en knapperige asperges: de perfecte match

Eiwitrijke pastasalade
Doel muscle_definition
Totale tijd 30 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 339
Eiwitten 29 g
Vetten 7 g
KOOLHYDRATEN 36 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de pastasalade:
50 g Protein Pasta
Protein Pasta
Protein Pasta
Superlekkere lower carb* pasta.
4.2/5
€ 4,99
250g
(€ 2,00/100 g)
30 g babybietjes, gemengd
1 stuk(s) radijsjes
50 g groene asperges
30 g doperwten (diepvries)
40 g mango, vers
15 g rode rui
1 tl koolzaadolie

2.
Voor de dressing:
2 el rode bietensap
2 el sinaasappelsap
1 el citroensap
1 tl ahornsiroop
peper, zout
Optioneel walnoten, verse peterselie

Eiwitrijke pastasalade met rode bietendressing

Verse mango en knapperige asperges: de perfecte match

Door: Anne-Sophie Hoffman
Als jij aan pastasalade denkt, zie je dan een bord met kleffe pasta, spekjes en tomaat en rucola voor je? Pastasalade betekent voor ons een kleurrijk verhaal: doperwtjes, verse mango, gegrilde groene asperges en knapperige bietjes zorgen voor een evenwichtige en gezonde salade. En we voorzien onze veganistische pastasalade van een fris tintje met een dressing van sinaasappel en rode biet. Of je ‘m nu thuis in de tuin, als lunchgerecht op kantoor of als hapje bij een picknick in het park eet, deze eiwitrijke pastasalade is altijd een echt hoogtepunt!

Preparation

  • Zet een kleine pan met water op.
  • Ingredients:
    30 g babybietjes
    Snijd ondertussen de gemengde babybietjes en radijsjes in flinterdunne plakjes (je kunt hiervoor ook een dunschiller gebruiken).
  • Ingredients:
    15 g uien
    Snijd de uien in fijne ringen.
  • Ingredients:
    40 g mango
    Schil de mango en snijd in fijne reepjes.
  • Ingredients:
    50 g Protein Pasta, 30 g doperwten, zout
    Voeg als het water kookt het zout toe en kook de Protein Pasta in 7 minuten al dente. De doperwten kun je de laatste 2 minuten in de pastapan ontdooien. Giet vervolgens alles af met behulp van een zeef.
  • Ingredients:
    1 tl koolzaadolie, 50 g asperges
    Verhit de koolzaadolie in een kleine pan. Snijd de uiteinden van de groene asperges. Snijd vervolgens de asperges doormidden.
  • Doe de asperges in de pan, breng op smaak met een beetje zout en peper en bak ze ongeveer 8 minuten tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
  • Ingredients:
    2 el rode bietensap, 2 el sinaasappelsap, 1 el citroensap, 1 tl ahornsiroop, peper, zout
    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en roer goed door elkaar. Voeg meer of minder sinaasappel- of bietensap toe, afhankelijk van de gewenste consistentie.
  • Nu kun je de pastasalade samenstellen: serveer de Protein Pasta, bietjes, radijs, doperwten, asperges en mango in een kom.
  • Schenk de saladedressing over de pastasalade. Garneer eventueel met geroosterde walnoten en verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Onze tip: het hoeft niet per se een pastasalade te zijn

Onze Protein Pasta maakt van elke pastasalade een echte eiwitbom. Maar als je geen Protein Pasta in huis hebt, kun je natuurlijk ook een andere bron van koolhydraten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekruide linzen, volkorenrijst of ons vegan en glutenvrije Protein Bread als bijgerecht?
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love