Eiwitrijke panna cotta

Met zoetzure rabarber en sinaasappel

Protein Panna Cotta met gepocheerde rabarber en sinaasappel in een glas
goal Shape
Total time 30 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 126
Protein 12.8 g
Fat 1.0 g
KH 18.8 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

2 el warm water
0.75 tl gelatinepoeder
125 ml halfvolle melk
0.5 tl vanillebonenpasta
230 g Griekse yoghurt (0% vet)
20 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
2 tl vloeibare honing

1.
VOOR DE RABARBER:
150 g rabarber, in stukken van 3 cm gesneden
1 tl fijngeraspte sinaasappelschil
60 g vers geperst sinaasappelsap
2 el vloeibare honing

Eiwitrijke panna cotta

Met zoetzure rabarber en sinaasappel

By: Izy Hossack
Heerlijk romige Protein Panna Cotta, gemaakt met Griekse yoghurt, een vanillestokje en Whey Protein-eiwitpoeder met vanillesmaak. Gegarneerd met in sinaasappelsap gekookte rabarber en honing – een verfrissend en licht dessert.

Preparation

  • Doe het warme water in een kleine kom en strooi de gelatine erover. Laat 5 minuten staan zodat de gelatine zacht kan worden.
  • Doe de melk en het vanillestokje in een kleine pan en breng het bijna aan de kook. Haal de pan van het vuur, giet het zachte gelatinemengsel uit de kleine kom erbij en roer goed door elkaar. Zet apart om af te koelen tot het lauwwarm is.
  • Meng in een middelgrote kom de Griekse yoghurt, de Whey Protein en de honing door elkaar. Klop tot een glad mengsel. Klop dan ook het lauwe melkmengsel er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over 4 glazen en zet in de koelkast om op te stijven, ongeveer 1-2 uur.
  • Bereid ondertussen de rabarber: doe de stukjes rabarber in een pan met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en de honing. Breng op laag vuur aan de kook en laat nog 2 minuten koken, haal dan de pan van het vuur en dek af met een deksel. Zet op kamertemperatuur apart om af te koelen (door het minimaal 1 uur te laten staan, krijgt de rabarber een nog mooiere kleur).
  • Bestrooi de glazen met panna cotta met wat van de rabarber en het sap en serveer.
  • Enjoy!

Onze tip: fruitige panna cotta

Je kunt de Whey Protein met vanillesmaak ook heel makkelijk vervangen door een van onze eiwitpoeders met een fruitsmaak. Wij denken dat de Whey Protein Aardbei perfect past bij de smaak van de rabarber en sinaasappel.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started