Eiwitrijke erwtensoep

Heerlijk romige soep

Erbsensuppe mit Protein-Croutons
goal Shape
Total time 30 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 287
Protein 16 g
Fat 14 g
KH 18 g
Ingredients …

4 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
Voor de soep:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
960 ml groentebouillon
240 g doperwten
150 g edamameboontjes
2 el citroensap
2 el cashewnotenpasta
peper

2.
Voor de croutons:
75 g Vegan Protein Bread
Vegan Protein Bread
Vegan Protein Bread
Waarschijnlijk het lekkerste vegan proteïnebrood.
4/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)
1 el olijfolie
0.25 tl knoflookpoeder
Een snufje zout
Optionele toppings: verse peterselie, verse koriander, Protein Flakes

Eiwitrijke erwtensoep

Heerlijk romige soep

By: Anne-Sophie Hoffman
Na een lange herfstwandeling warmen we ons ‘s avonds graag weer op met een bord dampende erwtensoep. Want wie zegt dat het altijd maar tomatensoep moet zijn? We spelen graag met verschillende kleuren en vandaag gaan we voor een goed gevulde soepkom in een weelderig groene kleur. Probeer het recept snel uit en maak een eiwitrijke, veganistische soep klaar om weer op krachten te komen.

Preparation

  • Ingredients:
    1  ui , 2 teentjes knoflook
    Snijd de ui fijn. Hak de knoflook fijn.
  • Ingredients:
    1 tl Kokosolie
    Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Ingredients:
    960 ml groentebouillon
    Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook.
  • Ingredients:
    240 g doperwten , 150 g edamameboontjes
    Voeg de doperwten en edamameboontjes toe en laat ongeveer 15-20 minuten sudderen.
  • Ingredients:
    75 g Vegan Protein Bread , 1 teentje knoflook , 1 el ,  Een snufje zout
    Maak ondertussen de croutons klaar: bereid het Vegan Protein Bread volgens de instructies op de verpakking (of gebruik de restjes van de dag ervoor). Snijd het eiwitbrood in blokjes van 1-2 cm. Hak de knoflook fijn (of gebruik hiervoor een knoflookpers). Bak de stukjes brood en de knoflook met een beetje olijfolie ongeveer 5-6 minuten op middelhoog vuur. Bak de croutons tot ze krokant zijn, onder regelmatig roeren. Breng op smaak met zout.
  • Ingredients:
    2 el citroensap , 2 el cashewnotenpasta
    Pureer het doperwten-edamamemengsel fijn met een mixer of staafmixer. Voeg het citroensap en de cashewnotenpasta toe en meng opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de erwtensoep met de croutons en verse kruiden.
  • Enjoy!

Onze tip: erwtensoep met een krokante topping

Wij zijn gek op de combinatie van romig en krokant, daarom roosteren we vaak een paar Protein Flakes en voegen die als krokante topping toe aan de soep.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started