Eiwitrijke bosbessenscones
Lekker luchtig, sappig en fruitig
Zin in een high tea? Dan horen deze traditionele Engelse bosbessenscones daar zeker bij! Met dit recept bak je heerlijk luchtige Blueberry Protein Scones – lekker bij de thee, met een beetje verse jam. Ze zijn heel makkelijk te maken en dankzij de Whey Protein Vanille, de citroenschil en de bevroren bosbessen ook lekker zoet en friszuur van smaak.
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven).
-
Meng de bloem, de Whey Protein Vanille, het bakpoeder, de citroenschil en het zout in een middelgrote kom door elkaar. Voeg de in blokjes gesneden, koude boter toe en wrijf met je vingertoppen fijn tot er geen klontjes boter meer te zien zijn. Voeg dan ook de bevroren bosbessen toe en meng alles goed door elkaar.
-
Doe het ei, de yoghurt en het water in een kan en giet het in de kom. Roer voorzichtig door elkaar tot je een stevig deeg krijgt.
-
Leg het deeg op een stuk bakpapier en rol het uit tot een deegcirkel van ongeveer 3 cm dik. Snijd het deeg in 6 partjes en leg ze op het bakpapier op een bakplaat, maar scheid de partjes niet van elkaar. Bak 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en lekker krokant zijn. Laat eerst afkoelen en snijd ze dan langs de breuklijnen in om de scones te scheiden.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Om nog meer bosbessensmaak toe te voegen, kun je de scones ook maken met onze Whey Protein Blueberry Cheesecake in plaats van vanille.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken