Eiwitrijk vijgen- en walnotenbrood

Fruitig superfood-eiwitbrood

Vijgen- en walnotenbrood
Doel shape
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 1068
Eiwitten 74 g
Vetten 51 g
KOOLHYDRATEN 58 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Het hele brood bevat 1068 kcal en 74 gram eiwit.
1 pak Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)
230 ml water
80 g gedroogde vijgen
40 g walnoten

Eiwitrijk vijgen- en walnotenbrood

Fruitig superfood-eiwitbrood

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
De fijne combinatie van fruit en noten vindt zijn weg naar ons knapperige proteïnebrood. Het resultaat is een overheerlijk vijgen- en walnotenbrood dat lekker smaakt met pittige kaas, korrelige roomkaas of een beetje boter. Proteïnebrood droog? Nergens voor nodig! Met onze bakmix kun je smullen zonder schuldgevoel!

Preparation

  • Meng de bakmix met water tot een glad deeg ontstaat. Zet aan de kant.
  • Snijd de vijgen en walnoten in grote stukken.
  • Meng door het deeg.
  • Vorm het deeg tot een brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette schaal.
  • Bak het vijgen- en walnotenbrood in een voorverwarmde oven (175 °C) op het middelste rooster in circa 50 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en snijd in plakjes. Het brood smaakt bijzonder goed met pittige kaas.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen